Truineer Nieuws melden?

Saneringswerken en verloren broed

Vanmorgen ging Ivo Breesch een kijkje in het provinciaal domein Nieuwenhoven en in het overstromingsgebied Bernissem. Het leven gaat er zijn gewone gang, zou je kunnen zeggen. Maar niks is minder waar.

Overal was het erg stil en in Nieuwenhoven hoorden we nauwelijks vogelgeluiden maar … wél véél zoemende muggen. We keken er naar de saneringswerken.Overal was het erg stil en in Nieuwenhoven hoorden we nauwelijks vogelgeluiden maar … wél véél zoemende muggen. We keken er naar de saneringswerken. De gemaaide vijverplanten werden aan de oever afgezet. Uit deze, toch niet erg grote vijver, werd het volume van twee vrachtwagens aan waterplanten gehaald, we zagen vooral waterpest.

Veel broed verloren

In Bernissem waren slechts enkele watervogels te zien. Tot begin vorige week stond dit gebied volledig onder water en de watervogels die toen nog aan ’t broeden waren zagen uiteraard hun broedsel verloren gaan. .