Truineer Nieuws melden?

Mededeling van onze burgemeester

Burgemeester Veerle Heeren richt zich tot de bevolking met een brief. Hier de integrale versie.

 

SINT-TRUIDEN, 16 juli 2021 

 

Begin mei ontstond er commotie over de werking van het vaccinatiecentrum in Sint-Truiden, naar aanleiding van een fout die ik maakte in de hectische opstartperiode. Daarvoor heb ik me verontschuldigd tijdens de gemeenteraad van 10 mei, en dat spijt me nog altijd heel erg.

Dat was een moeilijke periode: in eerste instantie voor onze stad en voor alle geëngageerde medewerkers van het vaccinatiecentrum, maar daarnaast ook voor mij persoonlijk. 

 

Na afloop van de gemeenteraad van 10 mei heb ik daarom – op doktersadvies – enige tijd rust genomen. Tijdens die periode ben ik terug op krachten kunnen komen, maar heb ik ook, door een stap opzij te zetten, in alle sereniteit kunnen meewerken aan het onderzoek. Tijdens mijn afwezigheid nam waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch, gesteund door de andere schepenen, mijn taken waar. Ik wil Jelle hiervoor uitdrukkelijk bedanken: hij heeft die taak met volle inzet en waardigheid vervuld.

 

De afgelopen weken kwam ik geleidelijk weer op krachten en heb ik alle vragen van Audit Vlaanderen in alle openheid beantwoord. Nu mijn ziekte achter de rug is, hervat ik het werk. Als burgemeester zal ik mijn plicht vervullen en me samen met de collega’s opnieuw volledig ten dienste stellen van onze inwoners. Van geplande projecten op lange termijn tot de onvoorziene wateroverlast vandaag: er ligt veel werk op de plank. Ik zal terug met de voeten in de klei staan voor de Truienaar, letterlijk en figuurlijk.   

 

Veerle Heeren 

Burgemeester Sint-Truiden