Truineer Nieuws melden?

Onze opinie: kort dag voor STVV

STVV won vandaag zijn oefenmatch tegen RWDM met een magere prestatie en met een magere 1-0. Als we afgaan op wat we zagen, welke weg sommige spelers nog af te leggen hebben en de intrinsieke kwaliteiten van deze groep, dan wordt het kort dag als je beseft dat AA Gent over goed twee weken naar Stayen afzakt ‘voor echt’

© STVV

Een aantal vertrekkers, nauwelijks versterkingen, daarnaast een aantal (basis)spelers nog niet fit of nog niet op niveau…. om Steve De Ridder, Yuma Suzuki, Tatsuya Ito, Daiki Hashioka en Jorge Teixeira met naam en toenaam te noemen. Die schrale 1-0 tegen RWDM is natuurlijk geen waardemeter, want een oefenmatch. Maar toch….

Nauwelijks beweging

Hollerbach & co hebben nog een pak werk voor de boeg, en zijn er overduidelijk nog niet in geslaagd om hun stempel te drukken op het team wat transfers betreft. Op dat vlak lijkt er op Stayen niks te zijn veranderd. En dus vrezen we dat deze groep net als de voorbije twee jaar nog niet klaar is voor het grote huiswerk. Ook nu weer lijken de Japanse bazen de versterking van de groep op de lange baan te zullen schuiven. Vorig jaar liep dat onder Muscat bijna faliekant af. Met Hollerbach, die het klappen van de zweep in onze competitie kent, zien we dat niet zo’n vaart lopen. Maar toch. Niet alleen wij hadden verwacht dat DMM het nog steeds afslankende supporterslegioen post-corona een positief signaal zouden geven. Allemool bedieën, weet je wel.

Les niet geleerd

Niet dus. DMM heeft het geweer duidelijk niet van schouder veranderd. Natuurlijk wordt dan zeer graag gewezen richting de verliezen waarmee zowat alle clubs te maken kregen door de pandemie. Maar dat lijkt ons in het geval van STVV een te makkelijk excuus, zeker voor een ‘multinional’ die van bij het begin met torenhoge aspiraties het roer op Stayen overnam. Wat niet is kan nog komen, natuurlijk. Inderdaad, maar dat zegden we vorig jaar ook al. Vorig jaar kwam het nog wel, via het bijhalen van een hoop ervaring à la Brüls en Mboyo bij de jaarwisseling, toen even voordien ook een coachwissel had plaatsgevonden. Uit pure noodzaak om het woord paniek niet te gebruiken. Pas later kwam het besef dat het bijna te laat was geweest. Dan mag je er toch van uit gaan dat in de bestuurskamer van STVV daaruit de nodige lessen zijn getrokken. Alhoewel….

 

STVV tegen RWDM: Caufriez – Buatu – Lavalée;  Balongo – Durkin – Konaté – Van Dessel; Brüls (60′ Delorge) – Koita (70′ Janssens), Mboyo (46′ Filippov)

Doelpunt: ’44 Lavalée