Truineer Nieuws melden?

Nog drie nieuwkomers bij STVV

Tijdens een supportersvergadering kondigde CEO Takayuki Tateischi van STVV aan dat er tegen eind augustus nog nieuwe spelers bijkomen. Meer zei ie niet daarover. Wij gingen vandaag even doorgraven en kregen te horen dat er gemikt wordt op drie versterkingen. Daarbij zeker al een spits en een middenvelder, waarmee er al onderhandelingen lopen.

Notulen supportersvergadering

Op donderdag 22 juli hielden we onze 3e financiële-supportersvergadering met onze delegatie van supporters!

Een zeer belangrijke vergadering in deze tijden voor STVV en voor onze fans.

We geven jullie hier een samenvatting van de presentatie door CEO Takayuki Tateishi en de vraag- en antwoordsessie die daaruit voortkwam.

Business luik

De huidige pandemie heeft een impact gehad op veel bedrijven over heel de wereld. Ook de voetbalindustrie werd niet gespaard. Veel van de reguliere inkomsten werden onmogelijk als gevolg van beperkingen van overheidswege (kaartverkoop, VIP-regelingen, …) of als gevolg van de financiële gevolgen van de crisis (sponsordeals, transfers).

Concreet heeft de coronapandemie, na berekeningen van de begroting, voor verliezen op onze begroting gezorgd.

Dit verlies heeft het bestuur ertoe gebracht een voorzichtige aanpak te kiezen voor het seizoen 2021-22 met strikte begrotingen voor elke afdeling, meer toezicht op de uitgaven om uiteindelijk aan het eind van het jaar een sluitende begroting te hebben.

De transferinkomsten zijn één manier om de verliezen te recupereren, maar alle andere clubs zijn ook getroffen en benaderen de transferperiode eveneens op een voorzichtige manier.

Sportief luik:

Veel fans hebben hun frustratie geuit over het feit dat er voor de eerste wedstrijd van het seizoen geen nieuwe spelers bij het team zijn gekomen. Het is belangrijk om te begrijpen dat de sportieve afdeling de noodzaak inziet om een paar versterkingen aan het team toe te voegen en er hard aan werkt om ze te vinden.

Er zijn echter enkele externe factoren die deze transferperiode vertragen. Ten eerste hebben veel teams, en zelfs spelers, gewacht op het einde van de grote toernooien (Euro 2020 en Olympische Spelen 2020) om stappen te zetten en zo nieuwe talenten te vinden. De vroege start van de Jupiler Pro League is ook een groot nadeel in de race om nieuwe spelers te contracteren. De financiële situatie, zoals eerder uitgelegd, dwingt niet alleen STVV maar bijna alle clubs om “voorzichtiger” te zijn. Dit leidt tot een verschil tussen de prijs die voor een speler wordt gevraagd en de prijs die de andere club bereid is te betalen, waardoor de onderhandelingen langer duren dan normaal.

Na de verlenging dit jaar van de contracten van Steve De Ridder, Jorge Teixeira, Stan Van Dessel, Mory Konaté, de verlenging van de uitleencontracten van Dimitri Lavalée en Junior Pius en de vaste aanstelling van Aboubakary Koita, erkent de Club dat er nog enkele aanvullingen nodig zijn. De communicatie met de coach over de spelers is gaande met betrekking tot de profielen. De huidige selectie bestaat uit 26 spelers (als iedereen gezond en beschikbaar is) en het is de bedoeling om tegen eind augustus nieuwe spelers toe te voegen.

De Club wilt een juiste balans vinden tussen het kopen van nieuwe spelers om het team direct te beïnvloeden en jongere spelers de kans te geven zich te ontplooien.

De jeugd:

Zoals we tijdens onze vorige vergadering hebben vermeld, investeert de Club 700.000,00 euro in de jeugdopleiding om de coachingstaf te verbeteren en een professionelere cultuur te creëren. We zijn erg blij dat we het Elite 1 Label hebben behaald, waardoor onze Youth Elite teams tegen de grootste clubs in België kunnen spelen. We hebben ook de eerste profcontracten aangeboden aan 3 jonge beloftevolle spelers, Mathias Delorge-Knieper, Alouis Diriken en Robert-Jan Vanwesemael. We zijn erg benieuwd naar de toekomst van deze spelers.

Wij hopen dat deze paar toelichtingen u in staat stellen om met ons mee te leven en onze positie en de moeilijkheid van deze weg te begrijpen. We weten dat jullie allemaal graag willen dat STVV beter wordt en dat is ook ons doel. Hopelijk kunnen we de zaken omkeren en onze onderlinge relaties verbeteren. Want uiteindelijk zijn we allemaal gelukkig als STVV gezond is.