Truineer Nieuws melden?

Hondeneigenaars moeten alert blijven in het Speelhof

De lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken heeft recent klachten genoteerd van 2 burgers waarvan de honden vergiftigd raakten tijdens een wandeling op het Speelhof.
Vermoedelijk ging het om rattenvergif. De dierenpolitie heeft verder onderzoek gedaan maar dat leverde weinig op. Hier wat te doen.
Onderzoek naar de oorsprong van het gif is gebeurd, maar er werden geen restanten meer aangetroffen. Wanneer er aan de waterlopen door een officiële instantie gif wordt geplaatst, is dat in blokjes die in een buis worden gestoken om te voorkomen dat andere dieren er in contact mee kunnen komen.
De dierenpolitie doet regelmatig patrouille op de locatie. We raden wandelaars aan om hun honden dicht bij zich en aan de leiband te houden. Dit laatste is trouwens verplicht op het openbaar domein. Wie verdachte substanties opmerkt, kan onze diensten contacteren op het nummer 011-70 19 11. Op deze manier kan de dierenpolitie een onderzoek instellen.