Truineer Nieuws melden?

Fruitdichter Geert Vanspauwen opgenomen in Commanderie

Het heeft door corona even geduurd. Maar tijdens een eerste vergadering van De Keizerlijke Commanderie is fruitdichter Geert Vanspauwen tot maarschalk geslagen en zo geïntroniseerd -zo heet dat- in de vereniging en opgenomen als volwaardig lid in het praesidium. Grootmaarschalk Jos Lacroix geeft tekst en uitleg.

Al twee jaar heeft de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers geen mensen kunnen introniseren. Evenveel keren viel hun kapittelbanket van maart in het coronawater.

Ondertussen stond fruitdichter Geert Vanspauwen nog steeds in de wachtkamer om als volwaardig lid ven het Praesidium van de Commanderie opgenomen te worden. Dat gebeurde dan maar tijdens de eerste vergadering van het bestuur van de Keizerlijke Commanderie sedert één jaar. Geert Vanspauwen werd aangesteld als fruitdichter in maart 2018. Hij is geboren op 3 juli 1966 in Genk. Bijna 30 jaar van zijn leven heeft hij in Beverst (Bilzen) doorgebracht. Sinds 2002 woont hij in Brustem, samen met mijn echtgenote Elke Wemans en zijn twee dochters Febe en Fran. Sinds oktober 1997 is hij leraar Nederlands in het viio Borgloon.

Duizendpoot


Geert is een duizendpoot, want naast Nederlands doceren in Borgloon schrijft hij ook gedichten over het fruit en Haspengouw. Elke feestelijkheid wordt opgeluisterd met een streepje poëzie, fruit en cultuur, je weet wel! Maar Geert is ook een gevierd auteur. Op zes juli publiceerde hij zijn 61ste jeugdverhaal, ‘Mein Sprechhund im Schwarzwald’, de 14de keer dat hij samengewerkte met zijn coauteur Jana Schroeven. De lijst is te lang om weer te geven, maar op https://www.shopmybooks.com/BE/nl/books?q=BE/nl/books&query=geert+vanspauwen&page=5 vind je alle werken.

 

Fototentoonstelling


Het eerste evenement zal de fototentoonstelling zijn van de werken die ingezonden werden in 2020 voor de jaarlijkse fotowedstrijd “Fruitige Beelden”, van de Commanderie van 4 september tot 26 september in cultuurcafé De Fwajee in Sint-Truiden. Je kan trouwens nog steeds tot 31 december foto’s inzenden voor de wedstrijd van 2021 met expo in 2022. Het reglement vind je op www.keizerlijke-commanderie.be