Truineer Nieuws melden?

Druk weekend in de cellen

“Het was een druk weekend in onze cellen”, melden onze politiediensten. In het totaal gingen zeven personen achter de tralies. Ongemeen veel naar onze Truiense maatstaven.

Dronkenschap
Zo werden 3 personen opgepakt voor dronkenschap. Twee van hen verstoorden de orde op straat, 1 persoon werd ’s nachts zwaar dronken opgepakt aan het zwembad nadat hij er ook beschadigingen had aangebracht aan een deur.
Inbraak
2 mannen werden opgepakt voor poging tot inbraak. Een alerte buur had deze mannen een garage zien binnengaan en een ploeg kon ze snel oppakken. Beiden zullen via snelrecht gedagvaard worden door het parket.
Weerspannigheid
1 persoon werd opgepakt n.a.v. weerspannigheid bij een verkeerscontrole. Hij had zijn voertuig geparkeerd op een fietspad en werd aangesproken door een patrouille. Tijdens de controle nam hij plots te voet de vlucht. Hij kon even later aangetroffen worden, doch stelde zich hierbij weerspannig op en gaf een politieman een slag. Hij werd gearresteerd en bleek onder invloed van alcohol en drugs te zijn. Hij zal zich ook moeten verantwoorden voor de rechtbank.
Samenwerking
Tot slot werd nog één persoon opgesloten in kader van onze samenwerking met de PZ Tongeren-Herstappe.