Truineer Nieuws melden?

Bubbelpret op 16 locaties

Kinderen en jongeren tussen 2,5 en 14 jaar kunnen ook deze vakantie tijdens Bubbelpret genieten van sport, spel en heel wat creatieve activiteiten. De hele zomervakantie kunnen ze terecht op 16 locaties, goed voor 550 opvangplaatsen per dag.

Gezinnen met kinderen hebben, na een moeilijk schooljaar, heel lang uitgekeken naar de zomervakantie. De stad Sint-Truiden speelde verder in op de vraag van ouders naar voldoende activiteiten voor hun kinderen dicht bij huis. Met Bubbelpret zorgt de stad Sint-Truiden immers voor een leuke vakantiewerking in het stadscentrum en de deelgemeenten in kleine groepen van 30 kinderen.

Bubbelpretlied
“We hebben er bewust voor gekozen om een werking aan te bieden in kleinschalige bubbels van 30 kinderen. In eerste instantie doen we dit voor de veiligheid van de kinderen om de verspreiding van het coronavirus tussen kinderen tegen te gaan. Bovendien zagen we vorig jaar al dat die kleinere groepen bijkomende voordelen hebben. Kinderen voelen ze zich sneller thuis in een kleinere groep en monitoren zorgen voor een meer persoonlijke aanpak. We denken niet alleen aan jonge kinderen. Jongeren tussen 12 en 14 jaar zijn welkom in het Klokhuis bij Habbekrats, waar ze kunnen deelnemen aan coole workshops of gewoon komen chillen. Daarnaast is er ook vakantieopvang ’t Wolfke voor kinderen met specifieke zorgen van 4 tot 23 jaar. 25 kinderen beleven hier gedurende 5 weken een onvergetelijke vakantie. In totaal krijgen onze vaste medewerkers hulp van 109 jobstudenten om dit allemaal mogelijk te maken. Het samenhorigheidsgevoel bij alle deelnemende kinderen en jongeren is een belangrijk aandachtspunt. Zo maakten we onder meer voor een Bubbelpretlied met bijhorende videoclip, waarin alle kinderen figureren en zich helemaal kunnen uitleven”, legt schepen van Jeugd en Kinderopvang Hilde Vautmans uit.

Sportkaravaan
“Voor kinderen die houden van een sportieve uitdaging hebben we dit jaar gezorgd voor een speciale sportbubbel in het Sportcomplex van Nieuw Sint-Truiden. Onze ‘sportkaravaan’ gaat bovendien langs bij elke bubbel. Zo kunnen alle deelnemende kinderen op een laagdrempelige manier en in de bubbel in hun buurt of wijk kennis maken met verschillende sportdisciplines. Deze bubbels zijn bovendien zo veel mogelijk gespreid over het stadscentrum, de verschillende wijken en deelgemeenten. We willen dan ook dat ieder kind in zijn of haar directe omgeving kan deelnemen aan onze activiteiten”, voegt schepen van Sport Jurgen Reniers toe.

Betaalbare tarieven voor iedereen
Er is bewust voor gekozen om de vakantiewerking zo betaalbaar mogelijk te houden. Het gewone tarief bedraagt 25 euro per kind per week, vanaf het tweede kind is er een korting van 25 %. Ouders van kinderen in een moeilijke thuissituatie, die recht hebben op een korting via UiTPAS Haspengouw kunnen rekenen op een korting van 80%.