Truineer Nieuws melden?

1.068 zonnepanelen op Villa Rosa

Zorgbedrijf Sint-Truiden heeft op haar woonzorgcentrum Villa Rosa 1.068 zonnepanelen geïnstalleerd. “Met dit initiatief, dat unaniem werd goedgekeurd door de raad van bestuur, zetten we volop in op groen stroom en duurzaamheid, een waarde waar we veel belang aan hechten”, zegt voorzitter Pascal Monette.

Zorgbedrijf Sint-Truiden is een organisatie met veel talenten. Veel mensen en dus ook veel vaardigheden, maar met één doel: de sterke rol van publieke zorg in Sint-Truiden garanderen. Het bedrijf investeerde nu in woonzorgcentrum Villa Rosa. Op deze locatie wonen 150 senioren die nood hebben aan een permanent woon- en zorgverblijf en zijn er vijf kamers beschikbaar voor kortverblijf.

 De installatie van 1.068 zonnepanelen op woonzorgcentrum Villa Rosa is goed voor een rendement van 435.000 kWh per jaar. “Hiermee zou je 125 gezinnen van elektriciteit kunnen voorzien”, aldus Pascal Monette, voorzitter van Zorgbedrijf Sint-Truiden.

 Met deze installatie zal woonzorgcentrum Villa Rosa meer dan 80% van de opgewekte energie zelf benutten, dit wil zeggen dat ze 31% van hun totale energieverbruik halen uit zonne-energie. De totale investeringskost bedraag 391.000 euro en de terugverdientijd van deze investering wordt geraamd op 7 jaar.