Truineer Nieuws melden?

Zomerambiance op Deistag en Donnestag

Sint-Truiden staat bekend als een stad waar altijd iets te beleven valt, ook deze zomer. Met Deistag en Donnestag zorgen de stad Sint-Truiden en Shop & The City elke dinsdag en donderdagavond voor live muziek en vakantiesfeer op de horecaterrassen in het centrum en de deelgemeenten. Start volgende week.

Na een moeilijk voorjaar met heel wat beperkingen in onze sociale contacten, kijkt iedereen reikhalzend uit naar de zomervakantie. De stad Sint-Truiden en Shop & The City sloegen daarom de handen in elkaar en zorgen voor een echt vakantiegevoel op de horecaterrassen. Elke Deistag is er live muziek in één van de wijken of de deelgementen, elke Donnestag op verschillende terrassen op en rond de Grote Markt. De muziek wordt verzorgd door Truiense muzikanten, Dj’s en muziekgroepjes.

“We vinden het belangrijk dat elke Truienaar dicht bij huis kan genieten van een gezellige zomerse sfeer. En waar kan je best genieten van het echte vakantiegevoel dan op een gezellig terras? Daarom zorgen we zowel in de deelgemeenten als in het stadscentrum voor live muziek. Het zijn stuk voor stuk Truiense muzikanten en bands die elke dinsdag- en donderdagavond zorgen voor de nodige ambiance. Op die manier is er extra beleving, maar zorgen we er ook voor dat onze lokale artiesten, die lang niet konden optreden, weer een podium krijgen”, zegt schepen van evenementen en middenstand Johan Mas.

Het volledige programma van Deistag (muziekterrassen in de deelgemeenten of wijken) en Donnestag (muziekterrassen op en rond de Grote Markt) vind je terug op www.sint-truiden.be/deistag en www.sint-truiden.be/donnestag.

Volgende artiesten staan op het programma: The Time Travellers, The Beagels, De Knotsgekke Bende, L&M Band, Tom & Ko, Duo Classic Illustration, the Jameson Brothers, Aahja, Marc Stans, Totally Soul, CC’92, The Splendids, Yoeri Mellaerts, DJ Erwin & Luc, Big Clash Beats en Phil Hunter & Wouter Survani.