Truineer Nieuws melden?

Werken aan Driewilgenstraat na een jaar voltooid

De werken aan de Driewilgenstraat en de schoolomgeving van Engelmanshoven zijn voltooid. Om de buurtbewoners te bedanken voor hun begrip en constructieve ingesteldheid tijdens de werken, organiseerde het stadsbestuur een coronaveilige inhuldiging waarbij iedereen ‘van op afstand maar toch dichtbij’ de opening van hun vernieuwde straat kon vieren.

Een jaar lang werd hard gewerkt aan de gloednieuwe schoolomgeving in Engelmanshoven. Naast de heraanleg en het verkeersveiliger maken van de omgeving werden ook de nutsleidingen en de rioleringen aangepakt en vernieuwd. In totaal werd meer dan 1,4 miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe dorpsomgeving, waarvan 472.631,78 euro ten laste van Fluvius, 821.957,70 euro ten laste van de stad Sint-Truiden en 116.188,99 euro ten laste van de Vlaamse Overheid.

“We willen de bewoners van de Driewilgenstraat en de directe omgeving bedanken voor hun geduld en hopen dat ze net zo tevreden zijn met het resultaat. Op dit moment worden de verkeerslichten op het kruispunt van de Driewilgenstraat en de Luikersteenweg nog aangepakt. Ze worden uitgerust met ratelklikkers en blindegeleidelijnen, zodat ook daar de verkeersveiligheid aanzienlijk verhoogt, legt schepen van openbare werken Ingrid Kempeneers uit.

“Ook de herstelling van de verhardingen wordt nog verder afgewerkt, zodat de volledige schoolomgeving inclusief het kruispunt volledig klaar zijn bij het begin van het nieuwe schooljaar. De herinrichting heeft de schoolomgeving alvast veiliger gemaakt”, vertelt schepen van flankerend onderwijs Hilde Vautmans.

“Een echt buurtfeest als officiële inhuldiging van deze pas afgewerkte straat was door de coronamaatregelen niet mogelijk. Als alternatief bieden we alle omwonenden een geschenk vol lekkers aan. Hiermee willen we hen nog eens extra bedanken voor de constructieve manier waarmee ze met de werken zijn omgegaan. Het resultaat is er één van hard werken van heel wat mensen met als hoofddoel een verkeersveilige schoolomgeving”, aldus nog schepen van stadsvernieuwing en waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch.