Truineer Nieuws melden?

Wandeling gekoppeld aan beschilderde elektriciteistkasten

Misschien een idee voor een zondag als vandaag. We merkten midden de week al de beschilderde elektriciteitskasten op. Het gaat om 11 stuks. Daar is een wandeling aan gekoppeld. Je geniet, en tegelijk kan je via een QR-code meer vernemen over artiest en kunstwerk. De kaart vind je in CC de bogaard. Ook onze afbeelding geeft een idee.

Gerda Hendrickx en Fabienne Hoogaert – leerlingen AH Beeld
Gerda en Fabienne zijn beide al 4 jaar leerling van de Academie Haspengouw Beeld. Samen zetten ze de kast in de bloemetjes. De bloesems zorgen voor een vrolijk lentesfeertje in de Stationsstraat.

Deze fleurige kast is terug te vinden in de Stationsstraat ter hoogte van nr 22a.

René Willems en Yvette Adriaens – leerlingen AH Beeld
René en Yvette zitten samen in de klas aan de Academie Haspengouw Beeld. Ze volgen er al 4 jaar les Ze beschilderden de kast in een vrolijk en kleurrijk kersenmotief.

Deze kast is terug te vinden in de Stationsstraat ter hoogte van nr 20.

Eric Goossens
Eric is naast directeur van de Academie Haspengouw ook beeldend kunstenaar. Van schilderen tot beeldhouwwerken en maken van installaties – niets is hem te gek. Zijn werken zijn vaak vrolijk en speels. Ook in dit werk kon hij niet anders dan humor in steken…

Je vindt zijn werk terug aan de Tiensevest, ter hoogte van Shop & The City.

Kan een afbeelding zijn van één of meer mensen, staande mensen, buitenshuis en , met de tekst DOGS ION'T GIVE A SH*T ABOUT ART

Stephan Gobert – leerling AH Beeld
Stephan Gobert liet zich voor zijn ontwerp inspireren door vuurwansen.
Stephan is student schilderkunst aan de Academie Haspengouw Beeld.

Je vindt zijn werk terug aan de Stapelstraat nummer 33.

Wim De Mulder
Wim De Mulder is afgestudeerd als grafisch ontwerper, maar heeft zijn echte passie gevonden als leerkracht beeldende kunst in de Haspengouwse Academie. Al tien jaar geeft hij er les aan jongeren in het beeldend en audiovisueel atelier.

Naast het lesgeven heeft Wim nog zijn eigen praktijk met grafisch en artistiek werk voor verscheidene klanten. In zijn vrije tijd ruimt het commerciële werk plaats voor meer fantasierijke tekeningen en schilderijen.

Wim pint zich niet echt vast op 1 bepaald materiaal, techniek of onderwerp. Zolang er maar ‘een hoek af’ is. Benieuwd naar meer van zijn werk? Neem zeker eens een kijkje op wimdemulder.be.

Herken jij de filmpersonages op De Mulders kasten? Je kan zo ontdekken in de Stapelstraat ter hoogte van nummer 27.

Kan een afbeelding zijn van buitenshuis

Caroline Hekkert – leerling AH Beeld
Caroline is student schilderkunst aan de academie te Haspengouw. In haar werk neemt ze je mee op wandel door Sint-Truiden en haar pittoreske plekken.

Je vindt haar werk terug aan de Stapelstraat nummer 21

Steven Vandervelpen
Steven Vandervelpen, geboren en getogen in Limburg, voelt zich duidelijk in zijn sas op eigen grondgebied.

Doordat vader en grootvader van jongs af aan fantastische verhalen vertelden uit hunnen tijd, raakte Vandervelpen gepassioneerd door nostalgie en het verleden. Deze twee elementen zijn de bouwstenen van zijn werk. Momenteel is zijn focus verschoven naar het onderzoek naar vogelstudies en kleur.

Benieuwd naar de tropische kasten van Steven Vandervelpen? Neem dan een kijkje in de Stapelstraat ter hoogte van nummer 1.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, hond en buitenshuis

Planet Bebop
De wereld van Planet Bebop wordt bewoond door talloze vreemde, maar ook herkenbare wezens en figuren. Via hen deelt deze kunstenaar al meer dan vijftien jaar een stukje van zijn gedachtenwereld met zijn omgeving. Alles wat hij maakt bouwt hij op vanuit beelden en herinneringen uit zijn eigen leefwereld waar hij mensen graag in mee sleept.

Deze zeer herkenbare beeldentaal trekt hij door in zijn installaties, schilderijen en beelden. Elk figuur of beeld heeft zijn eigen geschiedenis en telkens staat de vormentaal volledig in functie van het verhaal.

In de afgelopen jaren exposeerde Planet Bepop op diverse lokale, nationale en internationale tentoonstellingen o.a. in Brussel, Londen, Helsinki, Turkije en Japan. Hij won eerder al de Ri Coëme-prijs en stad Sint-Truiden bekroonde hem met de Stadsprijs.

Sinds 2003 deelt Raf met volle overgave zijn ervaringen als kunstenaar en vormgever met jongeren en volwassenen in de Haspengouwse Academie voor Beeldende Kunsten, waar hij op dit moment animatie en beeld doceert.

Benieuwd naar de wereld van Plent Bebop? Loop dan zeker langs de kast aan Clockempoort 1 en op de hoek van Stapelstraat 56 met Schepen Dejonghstraat.

Kore Hermans
✰ Kore Hermans is recent afgestudeerd als master in de beeldende kunsten met als specialisatie schilderkunst. ✰

In gouache en keramiek gaat ze opzoek naar de ongrijpbare en vervreemde wereld die zich tussenin het seksuele en het onschuldige bevind.☻ ☻ ☻☻

Benieuwd naar Kore’s KASTKUNST? Je vindt haar werk terug in de Luikersstraat ter hoogte van nummer 7

Etienne Jamaers – leerling AH Beeld
Etienne is leerling aan de Academie Haspengouw Beeld en studeert er schilderkunst.
Hij haalde zijn inspiratie bij de aankomende betonstop. Op zijn werk weergeeft hij de heropbouw van bossen en natuur als de nieuwe bouwwerf van de toekomst.

Je vindt zijn werk terug in de Capucienessenstraat ter hoogte van nummer 8.

Kan een afbeelding zijn van straat