Truineer Nieuws melden?

VIDEO – Truiense restaurants staan klaar om gasten te ontvangen

Het zomerplan van de nationale overheid versoepelt de coronamaatregelen. Vanaf morgen 9 juni mag de horeca opnieuw gasten binnen ontvangen. Het stadsbestuur wil de Truiense horeca hierbij ondersteunen. Daarom lanceert ze een leuke video met verschillende restaurantuitbaters ter promotie van het culinaire aanbod in Sint-Truiden.

Op 19 oktober 2020 moest de horeca sluiten omwille van corona. De teleurstelling in de sector was enorm. Sommigen werkten een alternatief uit via take-away, voor anderen bleef het echter wachten op goed nieuws van de nationale overheid. En dat kwam er! Op 8 mei kon de horeca haar activiteiten hervatten, zij het uitsluitend op terrassen. Vanaf morgen, woensdag 9 juni, mag er ook binnen opnieuw een maaltijd geserveerd worden, dit tot 23u30 en aan tafels van maximum 4 personen.

“Sint-Truiden telt 220 horecazaken, waarvan 38 restaurants en 40 café-restaurants. De goesting om te heropenen is groot. Zaakvoerders, chef-koks en het horecapersoneel zijn elke dag vol passie bezig met hun zaak. Ze hebben lang naar dit moment toegewerkt en staan te popelen om hun gasten opnieuw culinair te verwennen”, vertelt schepen van middenstand Johan Mas.

“De stad Sint-Truiden staat bekend bij Bourgondiërs om haar geraffineerd gastronomisch aanbod. Van uitgebreid tafelen tot snelle hap, in onze stad vind je het. Je kan zelfs op culinaire wereldreis in de hoofdstad van Haspengouw. Als stadsbestuur hebben we de voorbije maanden meegeleefd met de horeca en zetten we de heropening graag extra in de kijker. Daarom lanceren we een uitnodigende video die we samen met verschillende restaurantuitbaters hebben gemaakt. We hopen heel wat mensen terug te verwelkomen in onze stad en wensen de horeca alle succes en een fantastische zomer, aldus schepen van citymarketing Hilde Vautmans.

Ook Jo François, schepen van lokale economie kijkt uit naar de heropening van de restaurants. “Meer dan ooit willen mensen genieten van het leven. Ze zijn ook bereid om hier budget voor uit te trekken en dat is goed nieuws voor de vele horecazaken die maandenlang hun inkomsten zagen wegvallen. De overheidssteun en/of afhaalinkomsten dekten lang niet alle kosten en investeringen. Alle inkomsten zijn dus meer dan welkom. We roepen iedereen dan ook op om te proeven van het horeca-aanbod in Sint-Truiden.”