Truineer Nieuws melden?

Vanaf morgen versoepeling bezoekersregeling ziekenhuis

Nu dat Sint-Trudo Ziekenhuis de toelating heeft gekregen om terug te schakelen naar fase 0 Corona wordt onze bezoekregeling versoepeld rekening houdende met de geldende overheidsrichtlijnen én de actuele situatie.

Mededeling Ziekenhuis

 

We versoepelen aanzienlijk het bezoekbeleid van het ziekenhuis, maar ook dit is een tijdelijke maatregel, die voortdurend geëvalueerd zal worden en indien nodig bijgestuurd wordt. Wij blijven waakzaam, en we hopen te mogen rekenen op jouw begrip en medewerking.

Vanaf donderdag 17 juni 2021 is er driemaal per week bezoek mogelijk op vaste momenten die per afdeling bepaald zijn.
Per bezoekmoment mag er één persoon per patiënt op bezoek komen, maar het moet niet langer voor elk bezoekmoment dezelfde persoon zijn die langskomt. Het uitwisselen van was en/of persoonlijke spullen, kan gebeuren op het bezoekmoment.

Voor iedereen, zowel bezoeker als patiënt geldt:
Het dragen van een chirurgisch mondmasker over neus én mond, door zowel de bezoeker als de patiënt, is gedurende het volledige bezoek verplicht.
Alle gekende hygiënemaatregelen worden gevolgd: handhygiëne, anderhalve meter afstand houden tussen alle personen, kamer verluchten,…
Het bezoek vindt plaats op de kamer van de patiënt en niet in andere ruimtes van het ziekenhuis.
Indien deze richtlijnen niet gevolgd worden, heeft de verpleging het recht om de bezoeker de toegang tot de afdeling te verbieden.

Bezoekers vullen een verklaring op eer in, waarin ze verklaren dat ze: de laatste 14 dagen geen symptomen hebben gehad; niet uit een buitenlandse rode zone komen; geen hoog risico contact gehad hebben met een besmette persoon. Dit formulier wordt gecontroleerd bij binnenkomst van het ziekenhuis en moet op de afdeling afgegeven worden.
Download de verklaring op eer hier: klik hier.

Er zijn specifieke regelingen en uitzonderingen op de bezoekregeling van kracht voor o.a.: dagziekenhuis, materniteit, pediatrie en intensieve zorgen.

Voor een volledig overzicht: klik hier.