Truineer Nieuws melden?

Studeren in de bibliotheek

Online les volgen, fysiek gescheiden zijn van medestudenten en heel veel zelfdiscipline, student zijn tijdens Coronatijd is niet gemakkelijk. Heel vaak zoeken studenten steun en motivatie bij elkaar. Daarom besliste de stad Sint-Truiden om opnieuw een studeerruimte ter beschikking te stellen. Ditmaal in de bibliotheek Toni Coppers.

Van 7 juni tot en met 30 juni kunnen Truiense jongeren in alle stilte hun examens voorbereiden in de bibliotheek Toni Coppers. Verschillende leerlingen en studenten maakten tijdens de winterblok al gebruik van een studeerruimte van de stad. Vandaar dit nieuwe initiatief.

“De Bibliotheek Toni Coppers beschikt over voldoende ruimte om studenten in alle rust en met in acht name van de veiligheidsmaatregelen te ontvangen. Bovendien plaatsen we een co2– meter om de luchtkwaliteit in de ruimte te monitoren”, vertelt schepen van bibliotheek Jurgen Reniers.

Het aantal studenten dat kan gebruik maken van de studieruimtes is beperkt. Elke jongere die dat wenst moet zich vooraf registreren via mail naar info.jeugd@sint-truiden.be

“Veel ouders werken door de coronamaatregelen nog altijd thuis. Met dit initiatief willen we een goede studeerplek voorzien en extra ruimte creëren.  Bovendien is samen studeren voor sommige studenten een vorm van sociale controle en helpt het hen om zich beter te concentreren.  We wensen alle leerlingen en studenten een goede blokperiode en veel succes bij de examens”, vertelt schepen van onderwijs en Jeugd Hilde Vautmans.

Wil je studeren in de bib? Stuur dan een mail naar info.jeugd@sint-truiden.be. Je kan elke weekdag na reservatie terecht in de studieruimte van 9u tot 17u45.