Truineer Nieuws melden?

‘Sint-Truiden, dat proef je!’

We hebben het gisteren beloofd. Hier meer uitleg over de nieuwe zomercampagne ‘Sint-Truiden, dat proef je!’.

Lekkers

“ ’Sint-Truiden dat proef je’, is het centrale thema in de zomercampagne van 2021. Onze streek heeft zo veel lekkers te bieden dat we toeristen, en ook de truienaren zelf, warm willen maken voor een smaakvolle zomer. Dankzij een fantastische en creatieve samenwerking met onze toeristische partners zijn we erin geslaagd om een uniek aanbod uit te werken. Hiermee spelen we in op de zomertrends om samen buiten te genieten, te beleven en te ontdekken”, vertelt een dankbare schepen van toerisme Hilde Vautmans.

“Als kers op de taart is er onze nieuwe picknickkaart. Wie een fiets-of wandeltocht in de streek plant kan een picknickmand reserveren via onze toeristische horecapartners. Op de handige picknickkaart vind je 22 picknickparels op het fietsroutenetwerk in onze streek. Met de QR-code kan je rechtstreeks een all-in picknickmand bestellen bij onze picknickpartners. Zo zorgen we er samen voor dat een rustpauze onvergetelijk wordt”, zegt schepen van toerisme Hilde Vautmans.

Fruitig

Enkele populaire, smaakvolle aanraders, die samen met de toeristische partners zijn uitgewerkt, zijn: fruitige bezoekjes, wijnterrassen en ontbijt- en avondwandelingen. Deze geven bezoekers de kans om streekproducenten persoonlijk te ontmoeten en te ontdekken hoe zij de liefde voor Haspengouw in hun producten leggen. Denk maar aan aardappelen rapen bij domein Tombos op 3 en 4 juli of wijn degusteren tijdens de opendeurdagen van wijndomein ‘Gloire de Duras’ op 18, 20 en 21 juli en bij wijndomein ‘Kitsberg’ van 14 tot 16 augustus. Nog meer extra beleving en proeverijen zijn er tijdens de ontbijtwandelingen van Brouwerij Kerkom op 11 juli en bij Kasteel van Ordingen op 8 augustus Daarnaast zijn de vele zomerbars, de Haspengouw markt en het ruime horeca-aanbod toeristische troeven.

 

“Voor wie houdt van oude verhalen en de serene stilte van de abdij, de machtige kerken en de lieflijke kapelletjes is de nieuwe stadswandeling ‘Visit Sint-Truiden’ een aanrader. Met de Trudopas kan je het erfgoed van dichtbij beleven. Ook de begeleide wandelingen: ‘de stadswandeling3800’ op 18 juli en 22 augustus en een bezoek aan het stadhuis van 4 juli en 1 augustus zijn echte aanraders”, weet burgemeester wd. Jelle Engelbosch ons te vertellen.

Kampvuur

 

Gezelligheid en plezier is er ook voor avonturiers. Zij kunnen kamperen in de boomgaarden en de gezellige sfeer ervaren aan het kampvuur. Noteer alvast 3 juli, bij Heirbaan 66 en 21 augustus, bij Fruitvalley , want dan gaan we kamperen in de boomgaard. Een echt kampvuurverhaal meevolgen kan op 17 jul in het begijnhof.

 

“Wij zijn natuurlijk ook een stad waar kinderen altijd welkom zijn! Ook dat wordt weerspiegeld in ons aanbod! Gezinnen vinden in Sint-Truiden elke dag voldoende variatie voor een zomer vol plezier. Kinderen houden ervan om te ravotten in de fruitvallei. Er zijn extra workshops tijdens ravotten in de fruitvallei op 7 juli en 4 augustus. Ook nieuw zijn de kinderzoektochten: ‘de geheime code van Trudo’ en ‘schatten van vlieg’. Je leest het, er is een groot aanbod met voor ieder wat wils”, besluit een fiere en enthousiaste schepen van toerisme Hilde Vautmans.

 

Ontdek het volledige aanbod op www.visitsinttruiden.be