Truineer Nieuws melden?

Leerlingen Momentum moedigen Rode Duivels aan

 

In aanwezigheid van Schepen van Onderwijs en Europees Parlementslid Hilde Vautmans werd op Basisschool Momentum in Sint-Truiden deze namiddag een dronefoto en -video opgenomen om de Rode Duivels aan te moedigen op het EK voetbal

 

 

 

Kris Selis, directrice Basisschool Momentum in Sint-Truiden: “Onze school stond de voorbije weken in het thema van het Europees Kampioenschap Voetbal. Niet alleen werd de school feestelijk gedecoreerd, ook werd er in de klassen actief gewerkt rond Europa, en allerlei thema’s die daarmee te maken hebben. Zo kwam bijvoorbeeld ook Black Lives Matter aan bod tijdens de lessen. Vandaag volgde dan de kers op de taart met het maken van een foto en video met behulp van een drone, waarbij we, vol enthousiasme en uitgedost in de Belgische driekleur, de letters EK en het duivelsteken vormden.”

Schepen van Onderwijs en Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld): “Het was fantastisch om samen met de kinderen van Basisschool Momentum deze foto en video te maken en de Rode Duivels aan te moedigen. Ik vind het schitterend dat de school via deze themaweek haar leerlingen laat kennismaken met de Europese Unie en haar normen en waarden. Het hele land is in de ban van het EK en zeker de jongsten onder ons kijken enorm op naar hun voetbalhelden. Geen betere manier om hen op een educatieve en speelse manier bij te leren over Europa, diversiteit, respect en gelijkheid: waarden die van groot belang zijn in onze samenleving, maar ook enorm leven in de voetbalwereld.”

 

Nota: de foto’s en video’s werden gemaakt volgens de huidige coronamaatregelen. De kinderen bewogen binnen hun klasbubbel en in open lucht. Nadien werden de foto’s en video’s gemonteerd