Truineer Nieuws melden?

PRIMEUR – Juliecieux stelt eigen wijn voor

Julie Yans van Juliecieux en Daniel Medarts van Domein Kitsberg hebben vandaag in primeur hun eerste eigen fles wijn van Belgische bodem voorgesteld. De Haspengouwse roots werden er ook in verwerkt door er onder andere een toets van Jonagold aan toe te voegen. Wie deze fles wijn wil proeven, kan daarvoor terecht in de Luikerstraat 25 te Sint-Truiden.

“Met enige fierheid stellen we onze eigen Belgische wijn voor. Dankzij onze jarenlange hechte band met wijnmaker Daniel Medarts van het gerenommeerde Domein Kitsberg konden we die droom realiseren. Trouw aan onze eigen streek vinifieerde Daniel voor ons een houtgelagerde Grüner Veltliner, met aroma’s van rijp geel fruit, jonagold en een lichte pepertoets. Onze tip? Drink hem niet te koud en geef hem wat lucht”, aldus een fiere Julie Yans.