Truineer Nieuws melden?

Politiek bommetje: CD&V zegt vertrouwen in Carl Nijssens op

Vandaag heeft de fractie van CD&V Sint-Truiden het vertrouwen in partijgenoot Carl Nijssens opgezegd. Bij monde van de fractieleider Bert Stippelmans geeft de partij langs deze weg inzicht in de beslissing

Unaniem
“Wederzijds vertrouwen is de basis van alles in de politiek. Binnen een partij steun je elkaar, ga je discreet om met informatie en moet je elkaar recht in de ogen kunnen kijken. Kortom, je streeft hetzelfde doel na. De jongste jaren is de vertrouwensband tussen onze fractie (nvdr. alle gemeenteraadsleden) en collega-gemeenteraadslid Carl Nijssens echter zo afgebrokkeld dat verdere samenwerking onmogelijk is geworden. Daarom hebben de CD&V-gemeenteraadsleden tijdens de jongste vergadering – unaniem – aan Carl gevraagd om uit de fractie te stappen.”
Vertrouwensbreuk
“Carl Nijssens maakte al enkele jaren deel uit van onze fractie. In die periode heeft hij zeker ook positieve zaken verwezenlijkt. Uit menselijk respect zullen we daarom niet ingaan op de concrete aanleidingen voor de vertrouwensbreuk en zullen we geen extra verklaringen afleggen in de media. Een politieke afrekening, een moddergevecht, dat is niet onze stijl. De fractie wil er wel op rekenen dat Carl Nijssens de juiste conclusies trekt uit dit open gesprek, en dat we onze samenwerking op een serene manier kunnen beëindigen.”