Truineer Nieuws melden?

(Opnieuw) Jazz in Jazz-O-Baye

Op vrijdag 11 juni start jazzclub Jazz-O-Baye opnieuw met live jazzmuziek in cultuurcafé  De Fwajee in Sint-Truiden. Gestart in oktober van 2020 moest de club ondanks een mooie kalender snel haar deuren weer sluiten. Maar uitgesteld betekent dus niet afgesteld.

© Eb Photography

Nu live muziek binnen weer is toegestaan, staat er opnieuw elke tweede vrijdag van de  maand, ook in juli en augustus, live jazz op het programma in cultuurcafé De Fwajee aan  de Academiezaal in Sint-Truiden.

“We vliegen er terug in met jazzclub Jazz-O-Baye en het RAFT Trio!” vertelt programmator Rik Moens.”  Na 8 maanden kunnen we eindelijk opnieuw genieten van een live jazz concert in de hoofdstad van  Haspengouw.” 

Het RAFT Trio zet een niet zo gebruikelijk instrument in de spotlights: de vibrafoon. Jan Nihoul kan  echter rekenen op de onnavolgbare ritmes van Peter Vantichelen (drums) en de heerlijke baslijnen van  Koen Toté (contrabas). Tijdens elk optreden kan het publiek zelf vaststellen dat dit drie gelijkgestemde  zielen zijn. Zij gaan voortdurend en telkens opnieuw met elkaar in dialoog en maken zo heerlijke muziek  waarin ze elk individueel hun eigenheid vertegenwoordigen. Transparante arrangementen getuigen van  een erg levendige expressie en wie goed luistert op vrijdag 11 juni, hoort invloeden van pianotrio’s van  Brad Mehldau alsook invloeden van bassist Avishai Cohen. 

Uiteraard gelden de regels van de horeca. Ongeacht het verlate sluitingsuur van 23u30 start het  optreden om 19u30 en ronden de muzikanten af om 21u30. Het protocol schrijft bovendien voor dat het  publiek met maximum 4 personen aan een tafeltje mag zitten. De organisatie hoopt daarom dat er vooral bubbels van 4 personen een plekje zullen reserveren om iedereen zo efficiënt mogelijk te ontvangen in  Cultuurcafé de Fwajee. Uiteraard is iedereen welkom! 

Info en reservaties via www.jazzobaye.club