Truineer Nieuws melden?

Opgepast: werken aan twee kruispunten N80

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat (nachtelijke) werken uitvoeren aan twee kruispunten met lichten op de N80, namelijk het kruispunt Kortenbos en het kruispunt Melveren-Ordingen. Hier vinden jullie de uren die er zullen gewerkt worden

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt in Sint-Truiden dit voorjaar het wegdek ter hoogte van twee kruispunten van de N80 tijdens vier werknachten.
👉 Het gaat om twee met verkeerslichten geregelde kruisingen, nl. met de N718 en met Nachtegaal (N759). Bij beide zones worden enkele honderden meters wegdek van de N80 mee vernieuwd, waar spoorvorming aan het optreden was.
👉 Fase 1: werken en omleiding rijrichting Sint-Truiden
○ Do. 3 juni 20u00 tot vr. 4 juni 06u00
○ Vr. 4 juni 20u00 tot za. 5 juni 12u00
👉 Fase 2: werken en omleiding rijrichting Hasselt
○ Do. 10 juni 20u00 tot vr. 11 juni 06u00
○ Vr. 11 juni 20u00 tot za. 12 juni 12u00

Verkeer op de N80 heeft tijdens de werken steeds doorgang in ÊÊn rijrichting, aan de kant waar niet wordt gewerkt. Op het kruispunt aan de werfzone kan je enkel rechtsaf draaien tijdens de werkuren.

Het verkeer in de andere rijrichting, aan de zijde waar wordt gewerkt, volgt een omleiding via de N722 Hasseltsesteenweg. Overdag, op de twee vrijdagen, is de N80 ter hoogte van de twee kruispunten terug opengesteld in alle richtingen, maar dan rijdt het verkeer tijdelijk over de onderlaag asfalt. Er geldt dan ook een snelheidsbeperking.

Geluidshinder
De keerzijde van het nachtwerk is dat omwonenden geluidshinder kunnen ondervinden van de werken. We proberen dat geluid tijdens de uitvoering zoveel mogelijk te beperken. De meeste geluidshinder zal veroorzaakt worden door de freesmachines die het oude asfalt verwijderen, en de aan- en afrijdende vrachtwagens.