Truineer Nieuws melden?

Lockdownfeestje: 7 personen opgepakt en drugvondst

Afgelopen zaterdag werden in Wellen 7 personen opgepakt, die aanwezig waren op een lockdownfeestje. Tijdens de huiszoeking werden er ook verschillende soorten drugs aangetroffen. Hier een verslag van de politiezone Borgloon.

Op zaterdag 12 juni 2021 krijgt een wijkinspecteur van Wellen omstreeks 09:11 uur een anonieme melding dat er al de gehele nacht sprake is van geluidsoverlast op een locatie in Wellen. De melder verklaart dat er al de ganse nacht luide muziek wordt afgespeeld.

De wijkinspecteur gaat ter plaatse om de situatie te controleren en stelt vast dat er nog altijd luide muziek wordt gespeeld. Er wordt bijstand ingeroepen. De aanwezige ploegen kloppen meermaals aan aan de woning maar krijgen geen gehoor bij de aanwezigen. Op een gegeven moment verlaten echter twee bezoekers de woning. Zij worden staande gehouden en gecontroleerd.

Wanneer de toegangsdeur van de woning open staat, wordt een sterke cannabisgeur waargenomen.  Alle aanwezigen in de woning worden aangemaand naar buiten te komen. Iedereen wordt gefouilleerd en geïdentificeerd. Er blijken 7 personen aanwezig te zijn in de woning.

Met ondersteuning van een drugshond wordt er een huiszoeking heterdaad uitgevoerd. Tijdens deze huiszoeking worden er verschillende soorten drugs, verscheidene attributen en drie jonge cannabisplantjes aangetroffen, tesamen met een installatie om deze cannabisplantjes in optimale omstandigheden te kunnen kweken.

Alle aanwezigen worden gearresteerd en cat 4 verhoord. Iedereen mocht na het verhoor beschikken. Zij zullen later berecht worden voor deze feiten. De aanwezigen kregen eveneens een coronaboete voor hun deelname aan het lockdownfeestje.