Truineer Nieuws melden?

Koita is een Kanarie

De 22-jarige Antwerpenaar Aboubakary Koita is een kanarie. Na het slagen van de medische testen tekende hij op Stayen zijn contract. Des nelle vleugelspeler liet vorig seizoen in 27 wedstrijden voor Waasland-Beveren al zien wat hij in huis heeft. Hij scoorde zelfs een prachtige vrijetrap op Stayen… In totaal was Koita goed voor 7 doelpunten en 1 assist.

 

© STVV

Koita werd geboren in Senegal, waar hij opgroeide in Pikine. Op zijn tiende verhuisde hij naar België, waar hij aanvankelijk enkel op de Antwerpse pleinen voetbalde en als tiener bij Merksem aansloot. Hij begon zijn profcarrière bij Geel, voor hij naar KAA Gent ging. Na een uitleenperiode bij KV Kortrijk in 18-19, verhuisde Koita in 2019 definitief naar Waasland-Beveren. Nu waagt hij dus zijn kans op Stayen, bij STVV.