Truineer Nieuws melden?

Inbreker daags na inbraak in school opgepakt

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in het schooltje aan de Zepperenweg. De inbreker beleefde echter niet veel plezier aan de buit. Want amper uren later werd hij al opgepakt. Het betreft een 36-jarige Truienaar die niet aan zijn proefstuk toe was.

In de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 juni 2021 werd er ingebroken in een school op de Zepperenweg in Sint-Truiden. De dader had overnacht in het schoolgebouw en had bij zijn vertrek verschillende spullen, waaronder een pc en verwarmingselementen meegenomen.
Na een tip kon de verdachte dinsdagochtend al in de omgeving van de school gearresteerd worden door onze politiediensten. Hij had de gestolen goederen ook nog bij zich.
De 36-jarige man uit Sint-Truiden is niet aan zijn proefstuk toe.
In het kader van de M-werking werd er onmiddellijk gevolg gegeven aan de strafbare feiten. Door deze samenwerking tussen Parket, Justitie en Politie wordt er een snelle reactie gegeven aan daders van lokale criminaliteit. Er wordt een echt lik-op-stuk beleid gevoerd. De magistraat kan in het kader van deze M-werking tal van verschillende beslissingen nemen op maat van de dader en ook het slachtoffer. In dit geval werd de dader doorgestuurd naar het Justitiehuis, alwaar hij een dienstverlening zal moeten uitvoeren en een vorming volgen.