Brouwerij Wilderen: Kanunnik Field Trail 2021

De Brouwerij Wilderen gaat een samenwerking aan met ‘INTO Sport’ en samen presenteren ze de Kanunnik Field Trail in Wilderen. Dit is de eerste keer dat deze organisatie neerstrijkt in Limburg. Een primeur dus.

Gezondheid” – een woord dat niet enkel gelinkt wordt aan klinkende glazen, maar uiteraard ook aan sport en bewegen. In lijn met deze perfecte combinatie gaat Brouwerij Wilderen de samenwerking aan met ‘INTO Sport’ en presenteren ze de Kanunnik Field Trail in Wilderen bij.

 

Beweeg- en belevingsconcept op maat

De Kanunnik Field Trail is intussen de zevende in de reeks van Belgian Brewer Trails en de eerste op Limburgse bodem! “De Belgian Brewer Trails biedt een antwoord op een ervaring die vele mensen het afgelopen jaar gemist hebben: een combinatie van ontdekken, proeven, beleven en bewegen. We zorgen voor een veilige, individuele sportieve aanpak met de ervaring van een sportevenement.”, aldus Yves Hellemans, bierliefhebber en zaakvoerder van INTO Sport. 

Trailrunning is een vorm van hardlopen, waarbij de deelnemers offroad over smallere paadjes lopen. Een iets avontuurlijker concept dan de klassieke loopwedstrijd over asfalt, waarbij de focus voornamelijk ligt op snelle tijden. Het format biedt een heel andere beleving, waarbij connectie met de natuur centraal staat. Vergelijk het een beetje met wat mountainbike voor fietsen is.

Een parcours om over na te praten 

“Mensen geraken meer en meer vastgeroest in hun dagelijkse routines en vinden de weg niet goed tussen alle maatregelen en beperkingen. Met de Kanunnik Field Trail tonen we letterlijk en figuurlijk terug de weg naar positieve belevingen. Zo creëren we nog eens iets leuks, nog eens iets anders waarover gepraat kan worden.” Zo vertelt Mike Janssen van Brouwerij Wilderen. 

Omdat gezelligheid en gezondheid iets voor iedereen is, wordt er ook een parcours aangelegd voor deelnemers van verschillende niveaus. Zo kunnen de liefhebbers van kortere afstanden voor de 6 km opteren, enthousiastelingen met wat ervaring gaan voor de 13 km en de echte durvers kunnen zich wagen aan de halve marathon, 21 km. De verschillende parcours nemen je mee langs enkele van de mooiste passages in het unieke Haspengouw. 

 

Run & Bike

Vrienden en familieleden kunnen zich ook aanmelden voor de Run & Bike formule, waarmee je het 21 km lange parcours in duo aflegt met een fiets. Tijdens de omloop wisselt het duo dan onderling tussen lopen en fietsen.

Yves Hellemans van INTO Sport: “Deze Run & Bike formule biedt deelnemers de kans om samen te sporten en op hun eigen niveau te presteren. Mensen met een verschillende sportieve capaciteit kunnen zo samen alles geven en hun steentje bijdragen om een prachtige teamprestatie neer te zetten.”

Lokale verankering

Belgian Brewer Trails brengt een verhaal dat maatschappelijk gedragen wordt. Het is een actie voor en door lokale brouwerijen en verenigingen, die productioneel en inhoudelijk ondersteunen om het mooiste van hun streek in de verf te zetten. Dat de brouwerij ook trots is op hun eigen omgeving wordt niet onder stoelen of banken gestoken. Daarvoor kunnen ze in Wilderen rekenen op de Dames Volleybal uit Sint Truiden die actief meewerken om alles in goede banen te leiden.

“Samen met de dienst Toerisme van Sint Truiden zetten we onszelf graag op de kaart als prachtige wandel- en fietsstreek. Met de Kanunnik Field Trail zal enkel maar benadrukt worden waarom een weekendje Haspengouw de moeite waard is.”, aldus Mike van Brouwerij Wilderen.

Deelnemen? 

Door deel te nemen aan de verschillende Belgian Brewer Trails ontdek je telkens een lekker Belgisch biermerk, doorkruis je de “verborgen parels” van de natuur op en rond de brouwerij en ondersteun je een vereniging, de deelnemende brouwer en de lokale horeca.

Bij aankomst ontvang je niet alleen een cadeaupakket met o.a. een Tripel Kanunnik en een fikse korting in de brouwerijshop, je kan ook rustig napraten op het terras van het brouwerijcafé! We hebben er even op moeten wachten en er zullen eerst prestaties geleverd moeten worden, maar die vers getapte Kanunnik zal meer dan ooit als een overwinning smaken. Of beter: No Pain – No Grain!

Organisatie 

Belgian Brewer Trails is een organisatie van INTO Sport.
Alle informatie over het concept op  www.belgianbrewertrails.be

Contact:
Belgian Brewer Trails: info@belgiantrails.be