Bernd Storck dichtbij STVV

De afgelopen dagen ging het tussen Wouter Vrancken en Bern Storck om trainer van STVV te worden. Het lijkt zo goed als zeker Storck te worden, omdat de afkoopsom voor Vrancken te hoog was. Een beetje een gemiste kans, vinden wij, zeker als je supporters echt weer warm wil maken voor de club. Maar goed, Storck is ook een krak.

© youtube

Storck werd na een actieve periode als speler bij Borussia Dortmund in 1996 assistent-trainer bij Hertha BSC. Na zes seizoenen trok hij naar VfL Wolfsburg, om een jaar later als assistent te werken bij Partizan Belgrado. Nog een jaar later keerde hij terug naar Borussia Dortmund, ook als T2. In 2008 trok Bernd Storck naar Kazachstan voor zijn eerste avontuur als hoofdtrainer. Hij was eveneens bondscoach, als opvolger van de Nederlander Arno Pijpers, en leidde de U19 en U21 van dat land. Wat volgde:   een avontuur als trainer van de U21 van de Griekse topclub Olympiakos Piraeus (2012-2014), de U20 Hongarije en in juli 2015 de nationale elf van dat land.t Hongarije plaatste zich toen voor het EK 2016 in Frankrijk. In de achtste finale verloren ze daar met 0-4 van, jawel, onze Rode Duivels.

In september 2017 ging de Duitser aan de slag in België, bij Moeskroen. Les Hurlus stonden op de laatste plaats met 0 op 18. Storck kreeg de motor  vlot aan het draaien. Moeskroen ontpopte zich tot de revelatie van de terugronde en verloor na de winterstop geen enkele keer. “De Duitse trainer hechtte veel belang aan inspraak van zijn spelers. Tijdens de winterstage mochten alle spelers hun visie op de prestaties van de ploeg kwijt. Verantwoording leggen bij de spelers, het is een van de speerpunten van zijn aanpak. Voor de wedstrijden op afzondering gaan, videobeelden voor de trainingen tonen, de reactiesnelheid verhogen, het hoorde allemaal tot zijn aanpak”, luidde het toen in de media.

Daarna trok hij naar Cercle, omdat hij vond dat zijn opdracht bij Moeskroen was volbracht. Cercle zat op dat moment in puntennood, had een mirakel nodig, en haalde Storck binnen. Het lukte alweer, maar alweer zag de coach een verlengd verblijf niet zitten, temeer daar Antwerp aan zijn mouwen trok. Maar die deal ging uiteindelijk niet door en daarom trok Storck naar het Slovaakse DAC Dunajska Streda. waar hij tweede mee werd.  Daar is het contract intussen ontbonden. Nu klopt  STVV dus aan de deur.

(Bron; wikipedia, voetbalbelgie, en verzamelde media)