Truineer Nieuws melden?

Anderlecht-STVV: 1-1

Na VV Zepperen-Brustem en K. Berg en Dal VV  tegenover Anderlecht moeten staan…. Het verschil kan enorm zijn. Maar STVV verteerde de overgang goed en liet een mooie 1-1 optekenen. Goals van Amuzu en Mboyo.

Mboyo zet misser zelf weer recht

Anderlecht was in de eerste helft, of toch een groot deel daarvan, baas. De Truiense verdediging, Caufriez op kop, kwam vaak een stapje te laat of vertoonde te veel gaten. Het resulteerde in de openingstreffer voor de thuisploeg via Amuzu. Refaelov & co profiteerden echter niet maximaal. STVV van zijn kant stelde daar aanvallend niks maar dan ook niks tegenover. Tot Mboyo zeven minuten voor de pauze eerst een penalty miste en Van Dessel vervolgens een hoekschop mocht nemen. Mboyo pakte uit met een goede loopbeweging richting bal, devieerde het leer met het hoofd, en verschalkte zo een viertal thuisverdedigers, doelman Verbruggen incluis. 1-1 of hoe petit Pelé in geen tijd zijn eerdere misser hoogstpersoonlijk weer rechtzette. Refaelov had op slag van rust nog een reuzekans, maar hij lepelde het leer onbegrijpelijk naast de verste paal buiten. 1-1 was ook de ruststand.

Tweede helft jong tegen nog jonger

Totaal nieuwe ploeg bij Anderlecht bij het begin van de tweede helft, vooral jeugdspelers. Bij STVV kwamen Schmidt, Janssens, Delorge en Balongo op het veld. Het leverde meteen een huizengrote kans op voor Anderlecht. Stassin mikte echter voorlangs. STVV liet het daar niet bij. Aan de overkant raakte Delorge een gemeten voorzet van Van Dessel onvoldoende om Coosemans te verontrusten. Het spel ging nu aardig op en neer. Schmidt moest zich nog langer maken als ie al is om een knal van Colassin uit het doelvlak te ranselen. Aan de overkant testte Balongo de vuisten van Coosemans. Intussen waren wij de slotminuten ingegaan. We noteerden nog een gevaarlijke vrije trap van Van Dessel, echter zonder schade voor Anderlecht. Maar voor het overige bleef alles bij het oude. 1-1 dus.

Doelpunten: 14′ Amuzu (1-0), 38′ Mboyo (1-1)

RSCA, eerste helft: Verbruggen, Hoedt, Vlap, Refaelov, Ashimeru, Ferrara, Dauda, Amuzu, Kana, Debast, Mehsattou

RSCA, tweede helft: Coosemans, Lokesa, Dewaele (C), Colassin, De Wilde, Masscho, Engwanda,  Leoni, Michez, Stassin, Bouchouari

STVV, eerste helft: Steppe, Caufriez, Buatu, Konaté, Lavalée, Cacace, Durkin, Van Dessel, Filippov, Brüls, Mboyo

STVV: tweede helft: Schmidt, Janssens, Balongo, Delorge kwamen meteen in. Ook o.m. De Ridder,  Steuckers en Mindombe kregen minuten.