Truineer Nieuws melden?

50-jarige Landenaar opgepakt wegens verkrachting minderjarige

In het kader van een verkrachtingszaak is een 50-jarige Landenaar opgepakt. Op 7 mei jl zou hij een minderjarig meisje in Gingelom van de fiets hebben getrokken en nadien verkracht. Inmiddels is gebleken dat hij ook andere feiten op zijn kerfstok heeft.

Op 7 mei 2021 zou een minderjarig meisje in Gingelom van de fiets getrokken zijn. Ze zou door een man met de arm gegrepen zijn waarna ze op een afgelegen plek werd verkracht.
In het kader van een samenwerkingsprotocol tussen PZ Tongeren-Herstappe, PZ Kanton Borgloon en PZ Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken heeft de recherche van de PZ Kanton Borgloon de afgelopen weken een doorgedreven onderzoek gevoerd, waardoor een 50-jarige man uit Landen in beeld is gekomen.
Deze man werd gisteren, 31 mei 2021, door de politie gearresteerd, waarna hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Deze liet hem vandaag, 1 juni 2021, aanhouden in de gevangenis.
Uit het onderzoek mag blijken dat de man mogelijk ook voor andere feiten in aanmerking zou komen. Hij zou immers met zijn voertuig, Mercedes SUV, meermaals in de buurt van Landen, Gingelom en Sint-Truiden onder verdachte omstandigheden opgemerkt zijn.