Truineer Nieuws melden?

Academie Haspengouw zet (r)entree in de verf

Vanaf 1 september mag het weer: spots aan, verf aan je vingers, instrument gestemd, tutu’s aan. Na een bewogen coronajaar kijkt de Academie Haspengouw hoopvol een nieuw schooljaar tegemoet. Om de nieuwe inschrijvingsronde extra in de verf te zetten pakt de academie deze week uit met een nieuwe online campagne.

 

Volgend schooljaar ontvangen ze creatievelingen terug voor hun (r)entree op het podium of atelier. Na een absurd coronajaar zijn ze klaar om weer les te geven zoals ze dat gewoon zijn. Maar geen lessen zonder leerlingen natuurlijk. De inschrijvingen zijn gestart, tijd dus om jezelf, je zoon, je dochter, of partner aan te melden voor het te laat is!

Comeback of debuut
“De academie is er voor iedereen. Maak je voor het eerst je entree als beeldend kunstenaar, danser, acteur of muzikant? Of maak je (na een corona-dip) graag je rentree in je favoriete kunstvorm? Iedereen is terug fysiek welkom in de lessen Beeld of Podium. Om zeker te zijn van een plekje in je favoriete les, roepen we iedereen op om nu al in te schrijven. We kiezen voor een bescheiden en veilige klasbezetting. Geen overvolle klassen dus”, legt schepen van kunstonderwijs Jurgen Reniers uit.

Overal en voor iedereen een podium of atelier
De Academie Haspengouw beschikt over een uitgebreid netwerk met een twintigtal vestigingsplaatsen in negen filiaalgemeentes in Zuid-Limburg. Je vindt er een veelzijdig lesaanbod van muziek, theater, beeld en dans. Zo garandeert de academie een kunstige regio, waar iedereen zijn plekje vindt èn dit meestal dicht bij huis.

Uitproberen tijdens de DOE-dag of proefles
“We merken soms drempelvrees op om in te schrijven voor een gans schooljaar. Het is belangrijk dat je eerst kan ervaren of de lessen echt iets voor jou zijn. Daarom organiseert de Podiumafdeling op zaterdag 4 september een DOE-dag en in de -Beeldafdeling kan je een eerste (proef)les gratis mee te volgen”, voegt schepen van kunstonderwijs Jurgen Reniers toe.

Inschrijven
Om de inschrijvingsperiode luister bij te zetten start de Academie deze week met een online videocampagne. De muziek is van de hand van Jan De Maeyer, leerkracht Frank Nijssens zie je in de hoofdrol, Peter Preuveneers regisseerde het geheel.
Het ruime lesaanbod is terug te vinden op www.ahbeeld.be of www.ahpodium.be. Zeker zijn van jouw plaatsje in je favoriete les? Schrijf je nu al in via via www.mijnacademie.be. Daar kies je voor AHPodium en/of AHBeeld.