Truineer Nieuws melden?

16 jonge boerinnen voelen zich in hun bloot gat gezet

Opvallende actie van 16 jonge boerinnen, uit heel Vlaanderen, uit elke provincie en dit omdat ze zich verongelijkt voelen. “Het beleid zorgt er namelijk voor dat wij vast komen  te zitten. Want de bedrijfszekerheid is volledig verdwenen door het huidige beleid en de tijdelijke stikstofregeling”, zeggen ze.  Vandaar de  ludieke actie ‘in hun bloot gat gezet’

Heel wat jongeren in de land- en tuinbouw zitten dezer dagen met de handen in het haar. Zo ook de  jonge boerinnen. Zij hebben door de tijdelijke stikstofregeling en het beleid van de Vlaamse overheid namelijk geen enkele zekerheid noch perspectief op een leefbare toekomst op hun landbouwbedrijf.  Zij staan nochtans klaar om als jonge onderneemsters de toekomst van ieders voedsel te voorzien.  

Om dat aan de bevolking duidelijk te maken, gaven 16 jonge boerinnen van overal in Vlaanderen zich  bloot met de boodschap “Demir zet jonge boerinnen in hun bloot gat, zonder ons geen kwalitatief &  duurzaam voedsel. Beseft u dat? #GeefBoerenRuimte” Met deze ludieke boodschap willen de jonge  boerinnen en boerendochters erop drukken dat het zeer belangrijk is dat er een nieuw en duidelijk  kader komt, anders dan het huidige beleid. 

Lotte Arkens, boerendochter: “Als jonge boerin maak ik mij heel grote zorgen. Ik wil heel graag zorgen voor voedsel, landschap en natuur in Vlaanderen, maar ik vrees er de kans niet toe te krijgen.  Daarom willen wij hier toch een helder signaal geven!”