Truineer Nieuws melden?

Verwarring omtrent horecaregels uitgeklaard

Afgelopen weekend is vastgesteld dat er nog verwarring was over bepaalde regels die gelden binnen de horeca. Horeca Sint-Truiden, Shop & The City, de lokale politie, Dienst Lokale Economie, schepen Mas en waarnemend burgemeester Engelbosch klaarden dit intussen uit.

© Tony Tachelet

 

22u00 sluitingsuur

zowel horeca Sint-Truiden als Shop & The City kregen afgelopen weekend verschillende telefoons over het optreden van de politie net voor 22u of net na 22u. Dit hebben we dan ook voorgelegd aan hen. Afgelopen weekend werd er geen enkele PV opgesteld en speelde de politie een sensibiliserende rol. We hebben wel gevraagd om de mensen de tijd te geven om het terras om 22u rustig te verlaten. Hier rekenen we ook op het gezond verstand van de horecaondernemer en de horecabezoekers. Een goede oplossing kan zijn: de laatste schenken om 21u30 en de bar definitief sluiten om 21u45 zodat om 22 uur iedereen kan vertrekken.

1,5 meter tussen de tafel gezelschappen

Afgelopen weekend merkten we op dat bij verschillende horecazaken de 1,5 meter niet gerespecteerd wordt. De anderhalve meter regel geldt tussen de twee ruggen van de verschillende tafelgezelschappen en niet tussen de tafels zelf. Wanneer de terrassen van 2 verschillende horecazaken aan elkaar grenzen, dient ook hier anderhalve meter tussen de ruggen van de stoelen van de tafelgezelschappen bewaard te worden.

Statafels

Statafels zijn toegelaten enkel en alleen wanneer hier 4 personen (tenzij de mensen van hetzelfde gezin met meer dan vier zijn) aan zitten. Aan een statafel staan, mag dus NIET.

Chirurgische mondmaskers

Even ontstond er verwarring of er al dan niet gebruik gemaakt mag worden van stoffen mondmaskers. Dit ligt momenteel terug op tafel bij Horeca Vlaanderen en de Federale regering. Chirurgische mondmaskers zijn dus zeer sterk aangeraden en wellicht verplicht.

Plexi glas

Ook dit ligt nog op federaal niveau op de onderhandelingstafel. Wellicht zal er buiten geen plexiglas mogen staan en binnen wel. Zodra dit officieel is, zal dit gecommuniceerd worden in de WhatsApp groep van Leden Horeca Sint-Truiden.