Truineer Nieuws melden?

Jelle Engelbosch neemt fakkel over van Burgemeester Veerle Heeren

Veerle Heeren zet tijdelijk een stapje opzij. Dat vertelde eerste schepen Jelle Engelbosch (NVA) zonet in het laatavond nieuws op VRT NWS. “De burgemeester blijft lid van onze ploeg maar gaat het rustiger aan doen. Zij heeft aangegeven dat het nodig is om een rustperiode in te lassen. Wij gaan dat als ploeg opvangen. We willen het vertrouwen van onze burgers herstellen en dat van het vaccinatiecentrum.” Jelle Engelbosch wordt dus voor onbepaalde tijd waarnemend burgemeester.

© Veerle Heeren

Alle partijen, ook de CD&V, waren het unaniem eens dat Veerle Heeren een deontologische code had overtreden. De coalitiepartners CD&V, Open VLD en NVA waren het er echter ook over eens dat ze verder kon blijven functioneren als burgemeester. Daarmee werd de extra gemeenteraad, die overigens zeer sereen verliep, afgesloten. Tot er na afloop toch nog een verklaring kwam van eerste schepen Jelle Engelbosch. Die zei dus dat Veerle Heeren voorlopig een stap opzij zet, maar actief blijft binnen de meerderheid. Voor hoelang dat zal zijn, is niet vastgelegd.