Truineer Nieuws melden?

‘Uitgestelde koffie ‘ van Enchanté scoort bij Ultimas

Gisterenavond werden in Alden Biesen de Ultimas uitgereikt, de Vlaamse cultuurprijzen. De vzw Enchanté was een van de laureaten met het project rond de uitgestelde koffie.  “Die ‘uitgestelde koffie’ is een vernieuwende oplossing om ook kwetsbare mensen weer bij onze samenleving te betrekken”, zo oordeelde de jury lovend. Intussen sluiten steeds meer Truiense handelszaken aan bij het project.

Enchanté vormt een netwerk van handelaars, sociale organisaties en sympathieke klanten. Ze helpen mensen die dat nodig hebben met kleine diensten, door een plek aan te bieden om even op te warmen of een babbeltje te slaan. Via de uitgestelde diensten kan elke burger bijdragen door te trakteren uit het aanbod van een handelszaak naar keuze.

Wanneer een uitgestelde dienst verkocht wordt, hangt een Enchanté-handelaar een bonnetje op. Iedereen die hier nood aan heeft, kan dat bonnetje gratis gebruiken. Een lekkere koffie drinken, een warme maaltijd bestellen of een cadeautje kopen: het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dankzij dit systeem kunnen anderen ook van deze zaken genieten.

Meer info

https://enchantevzw.be/nl/sint-truiden