Truineer Nieuws melden?

Reactie Burgemeester Veerle Heeren: “Reken erop dat de rust weerkeert”

Vanavond vond er een extra gemeenteraad plaats in Sint-Truiden. Tijdens deze vergadering bood burgemeester Veerle Heeren haar verontschuldigen aan bij de bevolking en gaf ze duiding bij de vragen die de jongste dagen gesteld werden rond het vaccinatiecentrum in de stad. De komende tijd stelt ze zich volledig ter beschikking om vragen in het kader van de aangekondigde audit te beantwoorden. In tussentijd treedt eerste schepen Jelle Engelbosch (N-VA) op als waarnemend burgemeester.

© Archief Truineer

“Ik had absolute openheid beloofd en ik heb absolute openheid gegeven”, aldus de burgemeester. “Daarbij waren mijn persoonlijke verontschuldigingen aan de Truienaar op zijn plaats, gezien de gebeurtenissen van de laatste tijd. Bovendien was in het belang van de stad dat er vandaag een sereen debat gevoerd kon worden. Daarvoor wil ik de andere gemeenteraadsleden ook voor bedanken.”

Ter beschikking voor audit
Na de commotie van de voorbije week last de burgermoeder even een rustpauze in: “Sint-Truiden heeft niks te verbergen. Daarom stel ik mij nu 100% ter beschikking om de audit, zoals gevraagd door minister Somers. In tussentijd treedt eerste schepen Jelle Engelbosch op als waarnemend burgemeester.”

Rust voor het vaccinatiecentrum
Na een woelige week kijkt Veerle Heeren vooruit: “Ik heb het al gezegd tijdens de gemeenteraad, en ik zeg het opnieuw: ik reken erop dat de rust weerkeert. Niet zozeer voor mezelf, maar voor de gepassioneerde medewerkers en vrijwilligers in het vaccinatiecentrum. Deze mensen moeten hun werk opnieuw in een positieve sfeer kunnen verrichten. De resultaten van ons vaccinatiecentrum liggen op dit moment boven het Vlaamse gemiddelde. Als we aan hetzelfde zeel trekken, dan realiseren we ons doel: elke Truienaar zo snel mogelijk inenten.”