Truineer Nieuws melden?

Met 4 op terras? Kinderen onder de 12 tellen mee!

Vanaf morgen kunnen we terug uitrusten op een horecaterras en genieten van een lekkere maaltijd of een heerlijke koffie. Maar hoe zit het nu juist met dat aantal van 4? De regels zijn echter duidelijk: Terrassen mogen open tussen 8 uur en 22 uur. Maximaal vier personen per tafel. Niemand moet zijn contactgegevens achterlaten. Tussen de tafelgezelschappen moet anderhalve meter ruimte zijn. Na contact te nemen met corona-infolijn tellen kinderen onder de 12 ook mee in die 4. Een gezin met 2 kinderen onder de 12 kan dus niet gaan eten met de ouders of schoonouders. Het vermelden waard. Woon je met meer dan 4 onder één dak, dan mag je met hen samen aan één tafel.

Kinderen onder de 12 tellen mee in het aantal mensen dat aan één tafel mag zitten op een horecaterras.
© Goedgezind

Link naar de maatregelen
Sinds vandaag werd ook duidelijk dat plexiglas niet geplaatst mag worden tussen de gezelschappen. Enkel de 1,5m tussen de stoelen is geldig. Link: https://heropstarthoreca.be/algemene-richtlijnen/