Truineer Nieuws melden?

Kunstwedstrijd ‘Het Zonnelied verbeeld’

Museum DE MINDERE organiseert in samenwerking met bibliotheek Toni Coppers en cultuurcentrum De Bogaard in het kader van Zin in Zomer, een wedstrijd voor beeldende kunst over de natuur. Hier meer info.
HET PROJECT

Wie zijn wij zonder de natuur? De natuur is sinds jaar en dag van onschatbare waarde voor mensen. Van rustpunt in een hectische wereld tot de basis voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Van zuurstof voor het leven tot grote inspiratiebron van kunstenaars, filosofen en geestelijken. Zo’n 800 jaar geleden bijvoorbeeld schreef Franciscus van Assisi zijn Zonnelied. Het is een gedicht waarin hij de natuur bezingt, van sterren tot water, van jaargetijden tot de dood. Het thema van het lied, namelijk de dankbaarheid voor natuur, is tijdloos en is ook vandaag nog verrassend betekenisvol.

Voor Zin in Zomer, een festival met literatuur en illustratie in Bilzen, Genk, Hasselt en Sint-Truiden, daagt museum De MINDERE je uit om je eigen Zonnelied te scheppen. Hoe voel jij je verbonden met de natuur? Hoe zou jij je liefde en respect voor de natuur visueel uiten?

Verras ons met een beeldend kunstwerk waarin jij jouw verbondenheid met de natuur weergeeft! Dat kan in illustratie, schilderkunst, grafische kunst, fotografie, videokunst of een gemengde kunstvorm. De enige voorwaarde is dat het kunstwerk aandacht moet besteden aan één of meerdere thema’s uit het Zonnelied, zoals de natuurkrachten, de zon, de maan en de sterren, de wind en de lucht, de jaargetijden, het water,vuur,de aarde,vruchten, bloemen, planten,vrede, de dood…

De laureaten worden tentoongesteld tijdens Zin in Zomer (donderdag 26 augustus) in en rond museum DEMINDERE en krijgen ook online de nodige aandacht.

PRAKTISCH

Wie? We zijn op zoek naar beeldende kunstenaars die gemotiveerd zijn om hun eigen verbondenheid met en liefde voor de natuur in een vernieuwend kunstwerk te uiten.

Wat? De winnaar krijgt €300.

De werken van de laureaten worden tijdelijk tentoongesteld in het museum. Het winnende kunstwerk krijgt (in samenspraak) voor langere duur een plek in het museum.

Wanneer? Mail en/of bezorg je dossier uiterlijk 15 juni aan museum DEMINDERE.

Ten laatste 1 augustus laten we weten of je werk geselecteerd is voor de tentoonstelling in het museum! De winnaar van de wedstrijd wordt bekendgemaakt tijdens Zin in Zomer op 26/08/2021.

Hoe deelnemen? Bezorg ons: – Jecontactgegevens (naam,e-mail,adres, gsm/telefoon, website) -het kunstwerk(of duidelijke foto’s ervan) -een korte motivatie of uitleg van het werk – eventuele technische details of afmetingen

Mail dit uiterlijk 15 juni naar info@demindere.be en/of bezorg het kunstwerk aan museum DE MINDERE (Capucienessentraat1,3800Sint-Truiden)

Selectieprocedure: Een professionele jury beslist welke kunstwerken een plek krijgen in een tijdelijke tentoonstelling in het museum en welk kunstwerk als winnaar wordt uitgeroepen. De ingestuurde dossiers worden geselecteerd op basis van – kwaliteit van het kunstwerk – relatie tot het thema van de wedstrijd

Lees ook via: https://www.demindere.be/agenda/het-zonnelied-verbeeld