Truineer Nieuws melden?

Drukke drie dagen voor Animal Rescue Service

Druk weekend voor Anima Rescue Service. Ze reden maar liefst 22 keer uit. In Zoutleeuw hoorden wandelaars een raar geschreeuw uit een weide komen.. Ze gingen een kijkje nemen en al vondenΒ  een reegeit die vermoedelijk aangereden was en aan het vechten was voor haar leven. In de weide enkele meters verder lag haar kalfje te roepen omdat het honger had. Beide reeΓ«n werden zo snel mogelijk ingeladen en overgebracht richting Natuurhulpcentrum. De moeder overleefde de rit helaas niet. Het jong zal verder door het leven gaan met een mens als pleegouder

Letterlijk vanaf de facebookpagina van ARS
Wat een drukte πŸ₯΅
De laatste 3 dagen was het plots enorm druk.. We reden gisteren maar liefst 21x uit! 🚨 Hier volgt een kleine samenvatting..
Uit Houthalen kregen we een telefoontje van Houthandel Muffels Leon. Zij hadden een boom moeten kappen en blijkbaar zaten er 2 nesten met vogels in de holle boom. Een nest met 4 koolmezen en 5 grote bonte spechten.. 🐣
Uit Heverlee kwam er een ongerust telefoontje van leerkrachten dat er een steenmarter op een terras tussen de gebouwen was geraakt. Omringd door muren was eruit geraken geen optie. De jong volwassen steenmarter was snel gevangen en werd in de buurt weer losgelaten. Dezelfde dag kregen we nog een telefoontje van een school uit Overijse.. Ook daar werd een jonge steenmarter op de speelplaats gevonden. Deze was nog net iets te klein en redelijk verzwakt. Deze namen we mee om over te brengen naar een opvangcentrum 🚨
Uit Testelt kregen we een oproep van de politie binnen voor een ree die vast was komen te zitten in een hek aan het station van Testelt. De ree werd snel weer los gemaakt en kon in de buurt ook weer de natuur in 🦌
Uit Tongeren kwam een telefoon binnen van ongeruste bewoners.. Ze hebben in hun tuin een nestkast met Torenvalken en er was er eentje uitgevallen.. Hier gingen we even een kijkje nemen en we konden met behulp van een ladder het kuiken veilig terug zetten bij zijn broertjes en zusjes! In totaal waren er 5 jongen aanwezig in de nestkast πŸ¦…
De Politie Leuven contacteerde ons een nacht om half 2 voor een zwaar gekwetste kat die mensen hadden binnengebracht. Aangezien ze in de buurt niemand konden bereiken kwamen ze bij ons uit. We gingen de kat natuurlijk meteen halen en gelukkig konden we weer op Dierenartsenpraktijk De Kabei rekenen om langs te gaan in het holst van de nacht. De kat had een opgesprongen abces op de kaak waar de maden al in krioelden.. Voor het welzijn van de kat werd dan ook beslist ze in te slapen 🐈
De Politie Druivenstreek belde ons dan weer voor een aangereden ree in Overijse. Ook deze werd opgehaald en overgebracht richting opvangcentrum 🦌
De Politie Getevallei riep ons op om een hangbuikzwijn te komen ophalen wat gevonden werd. Na een beetje zoekwerk werd de eigenaar toch gevonden en kon deze lieve meid weer naar huis waar haar vriendin, die wel braaf thuis bleef, op haar aan het wachten was 🐷
In Zoutleeuw hoorden wandelaars een raar geschreeuw uit een weide komen.. Ze gingen een kijkje nemen en al snel werd het duidelijk.. Aan de rand van de weide vonden ze een reegeit die vermoedelijk aangereden was en aan het vechten was voor haar leven.. In de weide enkele meters verder lag haar kalfje te roepen omdat het honger had. Beide reeën werden zo snel mogelijk ingeladen en overgebracht richting Natuurhulpcentrum. De moeder overleefde de rit helaas niet. Het jong zal verder door het leven gaan met een mens als pleegouder 🦌
Voor de rest werden er nog verschillende egels binnengebracht die allemaal gekwetst zijn door te vechten met soortgenoten πŸ¦”
Ook enkele jonge vogeltjes kwamen binnen die aan het leren vliegen waren. Enkele werden ter plaatse terug gezet aangezien de ouders nog in de buurt waren. Andere werden wel meegenomen omdat ze al door een kat of hond werden gepakt 🐣
En we haalden ook weer verschillende vogels uit schoorstenen. Dit onder andere in Tienen, Nieuwerkerken, Alken en Sint-truiden. Natuurlijk konden we weer veilig werken dankzij de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg die ons kwam bijstaan met de ladderwagen