Truineer Nieuws melden?

Dossier vaccinatiecentrum verder onder de loep

Op basis van een gevoerd vooronderzoek heeft Audit Vlaanderen, een agentschap van de Vlaamse overheid, beslist om effectief een forensische audit op te starten in verband met het dossier van het Truiense vaccinatiecentrum. Aanleiding is de heisa rond de vervroegde inenting van burgemeester Veerle Heeren en andere namen die zij opgaf. Het stadsbestuur werkt mee en onthoudt zich tot nader order van elke commentaar, luidt het in een persmededeling.

Mededeling stadsbestuur

In de pers verscheen onlangs informatie over mogelijke onregelmatigheden binnen het lokaal bestuur Sint-Truiden. Op basis van een gevoerd vooronderzoek heeft Audit Vlaanderen, een agentschap van de Vlaamse overheid, beslist om effectief een forensische audit op te starten.

Deze audit heeft tot doel klaarheid en duidelijkheid te verkrijgen inzake mogelijke onregelmatigheden bij lokaal bestuur Sint-Truiden. De focus ligt op het in kaart brengen van de richtlijnen die voor het vaccinatiecentrum werden opgesteld en het mogelijk misbruik hiervan.

Het stadsbestuur zal de volledige medewerking verlenen aan Audit Vlaanderen. In het belang van de sereniteit van het onderzoek onthoudt lokaal bestuur Sint-Truiden zich van verdere verklaringen.