Truineer Nieuws melden?

Correctionele Rechtbank boog zich over ‘Holy Cow’

Vandaag is de zaak “Holy cow” voorgekomen in de correctionele rechtbank te Tongeren 6 beklaagden die allemaal schuldig werden bevonden stonden terecht. Dat meldt betrokken kunstenaar Tom Herck wiens kunstwerk destijds in de kerk van Kuttekoven het voorwerp was van ultrakatholieke vandalen. Zijn kijk op het gebeuren lees je hier.
© youtube
Vandaag is de zaak “Holy cow” voorgekomen in de correctionele rechtbank te Tongeren.
6 beklaagden die allemaal schuldig werden bevonden stonden terecht.
Een schade vergoeding tussen de 5 en de 10.000 euro is niet abnormaal voor een zaak zoals deze toen we het wetboek raadpleegden.
Het is dan ook niet makkelijk om hier een cijfer op te plakken en na wat onderzoek heb ik een emotionele schade vergoeding gevraagd van 8000 euro met de volgende reden:
Voor de Grieken was 8 het teken van rechtvaardigheid. De 8ste dag is ook de opstandingsdag van Christus. Een teken van een nieuw begin. Na meerdere jaren is deze zaak dan ook afgesloten en kan een nieuw tijdperk aanbreken.
Ik wil deze symboliek dan ook gebruiken om iets positiefs te doen met deze som en de oorspronkelijke Christelijke normen en waarden van naastenliefde in de verf zetten.
Vandaar dat het grootste deel van het bedrag dan ook uit zou gaan naar goede doelen (de selectie gebeurd na een oproep op sociale media) ook mag de tegenpartij een goed doel voorstellen. Verder gaat een ander groot deel van de som naar de mensen die me bijgestaan hebben in deze moeilijke periode en die ook schade hebben geleden (bijvoorbeeld kapotte kledingstukken door het zuur dat op de koe werd gegooid.)
Het laatste deel en dan ook tevens het kleinste deel gaat naar mezelf. Omdat ik op het einde van de dag, als volledig zelfstandig kunstenaar ook rekeningen te betalen heb.
Als deze gevraagde som zou goedgekeurd worden zou ik het naar de goede doelen sturen op de dag van Pasen. De dag van de wederopstanding.
Dit voorstel werd onthaald als walgelijk door de tegenpartijen en het voorstel om een som te vragen van 666 euro (hoewel ik in alle eerlijkheid deze som even in gedachten had maar te voorspelbaar en polariserend zou werken) zou gelijk zijn als mijn voorstel…
Verder werd er door een advocaat van de tegenpartij aangehaald dat ik mijn eigen kunstwerk “vandaliseer” door deze in brand te steken aan de andere kant van de wereld…(referent naar het burning man project). En de andere advocaat die het vaker over een gekruisigd varken aan het praten was dan een gekruisigde koe. Als dit satire was kon ik best nog een staaltje leren van deze 2 meesters. Verder nog een dankwoord aan mijn advocaat die prima werk heeft geleverd en mijn vader om me bij te staan.