Truineer Nieuws melden?

Bib biedt scholen boekenpakketten op maat aan

Onze Bibliotheek Toni Coppers komt naar de scholen met supertoffe boekenpakketten op maat. Juffen en meesters kunnen een boekenkoffer met tot wel 50 boeken samenstellen via de website van de bibliotheek De medewerkers in de bib maken jouw pakket klaar, en de juf of meester kan de boeken afhalen Geïnteresseerde leerkrachten vinden alle info via de website van bibliotheek Toni Coppers en het nummer 011 70 18 80.

Bibliotheek Toni Coppers blijft investeren in een vlotte en klantvriendelijke dienstverlening. Omdat scholen het tijdens de coronacrisis moeilijker hebben om hun weg naar de bib te vinden, biedt de bibliotheek vanaf nu boekenpakketten aan voor klassen. Leerkrachten kunnen deze pakketten eenvoudig online bestellen. Juf Elise van het vijfde leerlaar van Basisschool ’t Vlindertje in Velm testte het systeem alvast uit en kwam het allereerste boekenpakket in de bib afhalen.

 

“Door de coronamaatregelen hebben de meeste scholen de traditionele klasbezoeken aan de bib een tijdje moeten missen. Na overleg met enkele scholen, werd het ook duidelijk dat het voor sommige scholen ook zonder deze maatregelen heel moeilijk is om regelmatig in de bib te geraken. Want daar komt in de praktijk heel wat bij kijken, zeker wanneer de school niet in het stadscentrum ligt. De bib start vanaf nu dan ook met het online aanvragen van boekenkoffers. Op die manier komt de bib naar de school in plaats van omgekeerd,” zegt schepen van Flankerend Onderwijsbeleid Hilde Vautmans.

“Alle praktische informatie voor leerkrachten is terug te vinden op de website van onze bibliotheek. Een bestelling plaatsen kan met enkele eenvoudige muisklikken. Leerkrachten moeten immers gewoon het online formulier invullen met de juiste gegevens, gewenste leesthema’s en het leesniveau van de kinderen. Zo kan een klas een pakket samenstellen met wel 50 boeken,” legt schepen van Cultuur Jurgen Reniers uit.

“De stad Sint-Truiden zet verder in op de digitalisering van de dienstverlening. We zijn dan ook blij dat we met deze eenvoudige tool de bib toch een beetje tot in de scholen kunnen brengen. De bib maakt de boekenkoffers na de digitale aanvraag klaar en de leerkrachten kunnen die op de afgesproken dag oppikken in de bib,“ besluit burgemeester Veerle Heeren.