Truineer Nieuws melden?

1200 kleuters één dag kabouter tijdens 13de Kabouterfeest

Het is ondertussen een traditie geworden in Sint-Truiden: het kabouterfeest. In 2020 kon het niet doorgaan omwille van corona.  De stad Sint-Truiden heeft dan ook alle mogelijkheden bekeken om van het Kabouterfeest 2021 een topeditie te maken die de meer dan 1200 kabouterkleuters nooit zullen vergeten.

Tijdens de 13de editie van dit Kabouterfeest beleven meer dan 1.200 kleuters van 19 scholen uit Sint-Truiden een fantastische tijd tijdens de Kabouterweek.  Alles speelt zich af in de eigen klasbubbel met creatieve en actieve spelletjes en als hoogtepunt een coronaveilige kaboutershow op de speelplaats.

Activiteitenbox en kaboutershow

Bij de ingeschreven kleuterklassen staat de week van 17 tot en met 26 mei volledig in het teken van kabouters. De scholen krijgen een activiteitenbox boordevol creatieve en actieve spelletjes rond kabouters waarmee ze in de klas aan de slag kunnen gaan. Deze box bevat onder andere een kaboutermuts om te versieren en een activiteitenbundel met opdrachten die de leerkrachten gedurende de week met de kleuters kunnen doen. Een kabouterversje en -liedje leren, een kaboutertekening en – puzzel maken, een kabouterbaard knutselen, kabouterturnoefeningen,… het komt allemaal aan bod.

“Het hoogtepunt van deze kabouterweek is ongetwijfeld de sprookjesachtige kaboutershow. Een echte kabouter bezoekt de deelnemende school en trakteert de kleuters op een leuke dansvoorstelling. De kinderen kunnen zich voor één dag echte kaboutertjes voelen en we zorgen uiteraard voor enkele lekkere en gezonde snacks om het feest compleet te maken,” zegt schepen van Jeugd Hilde Vautmans.

Succesvolle 13de editie

“Ondertussen zijn we al aan de 13de editie van het Kabouterfeest toe en dit jaar zijn we met een creatief, coronaveilig alternatief gekomen: we brengen het feest naar elke school. Aan deze editie nemen maar liefst 19 scholen deel, goed voor zo’n 50 kleuterklasjes. Ongeveer 1.200 kleuters tussen 3 en 6 jaar worden meegevoerd in de sprookjesachtige wereld van kabouters met de activiteitenbox tijdens de kabouterweek en beleven een fantastische tijd tijdens de kaboutershow. Het is geweldig om te zien hoeveel plezier de kinderen hiermee beleven,” zegt schepen van Jeugd Hilde Vautmans.

Sint-Truiden is een stad waar mensen van alle generaties zich thuis kunnen voelen, van kleuter tot tiener, van jongvolwassene tot senior. De stad organiseert daarom tal van activiteiten voor alle generaties, waaronder dit Kabouterfeest.