Truineer Nieuws melden?

Update vaccinatiecentrum: teller staat op 10.974

Hier een update vanuit ons vaccinatiecentrum. Intussen zijn bijna 11.000 inwoners uit de drie betrokken gemeenten gevaccineerd. Deze week is het oog gericht op de groep van 69 tot 73 jaar. Toch is voortdurend flexibiliteit vereist.

✔️ Tot nu toe kregen al 10.974 inwoners uit Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken een vaccin in het vaccinatiecentrum en in de woonzorgcentra.
✔️ De voorbije week werden 1.459 inwoners uit Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken gevaccineerd (75 tot 71-jarigen en zorgverleners).
✔️ Deze week worden 2.986 vaccins gezet bij 73 t.e.m. 69-jarigen en zorgverleners, de week erna volgen 1.720 vaccins.
✔️ Omwille van de beslissing van de Vlaamse Taskforce Vaccinatie om geen AstraZenica toe te dienen aan -56 jarigen, heeft het vaccinatiecentrum vorige week een aantal afspraken moeten omboeken van AstraZenica naar Pfizer en omgekeerd.
✔️ Sinds 12 april werkt het vaccinatiecentrum met QVax. Je kan je nog steeds online inschrijven op deze reservelijst www.qvax.be.
✔️ Heb je een uitnodiging voor vaccinatie ontvangen? Bevestig dan zeker je afspraak. Dit kan online (https://www.laatjevaccineren.be/bevestiging-voorgestelde…) , via de QR-code of telefonisch via het callcenter op 011 49 49 07.
✔️ Ben je minder mobiel, gebruik dan onze taxidienst om je heen en weer naar het vaccinatiecentrum te brengen. Reserveren kan via het callcenter op 011 49 49 07.
✔️ Het aantal COVID-19 besmettingen in Sint-Truiden van de voorbij week is 56. Dit is een stijging ten opzichte van de week ervoor.
✔️ Het vaccinatiecentrum houdt zich aan de prioriteiten van de vaccinatiecampagne zoals bepaald door het Agentschap Zorg en Gezondheid en de richtlijnen van https://eerstelijnszone.be/Eerstelijnszone-Haspengouw.