Truineer Nieuws melden?

Toelichting bij reserve- en risicolijst vaccinatie

Ons vaccinatiecentrum geeft een toelichting bij de reserve- en risicolijst voor vaccinaties. Ons centrum zal wellicht vanaf 12 april gebruik maken van het reservesysteem. Vanaf 8 april kan je bovendien zelf nagaan of je op de risicolijst staat. Risicopatiënten onder de 65 worden al vanaf midden april uitgenodigd.

Via QVax kan iedereen zich online inschrijven op een elektronische reservelijst voor vaccinatie in het centrum in zijn buurt. Men kan er aangeven op welke momenten men beschikbaar is om snel te worden opgeroepen. Als het vaccinatiecentrum dan mensen nodig heeft om vrijgekomen vaccinatieplaatsen in te vullen, zal het centrum via de elektronische reservelijst van QVax automatisch de burgers met hoogste prioriteiten (bijvoorbeeld de oudste) kunnen oproepen die hebben aangegeven dan beschikbaar te zijn. Die burger krijgt dan een sms en e-mail en wordt gevraagd om snel te reageren, meteen online te bevestigen dat hij/zij de vrijgekomen plaats inneemt en zich naar het vaccinatiecentrum te begeven.

Op dit moment wordt de software uitvoerig getest. Als de vaccinatiecentra van Deinze en Roeselare van oordeel zijn dat deze nieuwe tool een voldoende positieve gebruikerservaring heeft en een meerwaarde is voor de vaccinatiecentra, dan zal het vaccinatiecentrum Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken gebruik maken van QVax. Dit zal wellicht al mogelijk zijn vanaf 12 april.

Aanmelden op de lijst van Qvax kan vanaf vandaag via www.qvax.be

COVID-19-vaccinatie voor risicopatiënten

Ondertussen is er ook meer informatie bekend over de vaccinatie voor risicopatiënten jonger dan 65 jaar. Zij lopen vanwege hun medische achtergrond meer risico om ernstig ziek te worden of te overlijden door corona. Deze risicopatiënten (18-65 jaar) komen onmiddellijk na de 65+’ers aan de beurt voor hun coronavaccinatie. De uitnodiging voor die groep van risicopatiënten worden vanaf midden april tot in mei verwacht.

Vanaf 8 april 2021 kan iedereen zelf nakijken of hij of zij op de lijst van risicopatiënten staat via www.myhealthviewer.be (inloggen met elektronische identiteitskaart).