Truineer Nieuws melden?

STVV gered dankzij 2-4 winst op de Freethiel

STVV won de match tegen Waasland-Beveren met 2-4, is definitief gered, en doet zichzelf zo twee galamatchen tegen Genk en Anderlecht cadeau. Maar het was vooral de ploeg van Nicky Hayen, Waasland-Beveren dus, dat zichzelf de das omdeed door twee keer rood te pakken.

© Kevin Vanhees

Eerste helft: flater Hashioka, rood Vukotic, 16de van Suzuki

STVV liep door een flater van Hashioka, afgestraft door Frey, van meet af aan achter de feiten aan. Balbezit eisten de kanaries wel op, er iets mee aanvangen deden ze helemaal niet. Integendeel, alleen de thuisploeg kon dreigen, tweemaal via Verstraete, maar Schmidt stond pal. Dan ging Vukotic plots in de fout. Hij revancheerde zich met een slagbeweging op de aandringende Brüls en mocht na tussenkomst van de VAR gaan douchen. Dat bleek het kantelmoment. STVV dreigde meteen via een poging van Cacace op de lat. Het was de eerste dreiging van de kanaries. De tweede was meteen raak. Brüls zette voor vanop links en Suzuki tikte de bal aan de tweede paal ongehinderd binnen. De bordjes hingen weer gelijk. Alles viel zo  weer te herdoen. Ondanks de man minder wist Waasland-Beveren het evenwicht toch weer te herstellen. Het einde van de eerste doorgang was nog voor STVV. Maar een doelpunt viel er voor de koffie niet meer. 1-1, bij de rust.

Tweede helft: goals Suzuki met nr.17, Mboyo, rood Wuytens, en thuisploeg scoort met 9

STVV kwam sterk uit de kleedkamer en drukte Waasland-Beveren weg. Het leverde een snelle voorsprong op. Een pass van Hashioka geraakte met wat geluk bij Mboyo die koeltjes afwerkte. 1-2 na amper vijf minuten spelen. STVV hield controle over de match, creëeerde niks, maar gaf ook niks weg. En dan kwam Waasland-Beveren nog met negen te staan na een drieste tackle van Wuytens (op Brüls) die daarmee zijn tweede gele kaart pakte. Even later sloeg STVV weer toe. Een knal van Suzuki sukkelde via Mboyo in doel. 1-3 en match gespeeld. Dachten we toch. Want de kanaries vonden het zelf nodig om het weer wat spannend te maken en lieten Verstraete de aansluitingstreffer scoren. De kanaries moesten dus weer aan de bak. Dat loonde dankzij een klaar kijkende Hashioka die zijn landgenoot en vriend Suzuki voor doel vond. Dan weet je het wel 2-4. Dat was ook de eindstand. De thuisploeg definitief uitgeteld. STVV meteen gered.

Verslag Philip Kevers, Foto’s Kevin Vanhees