Truineer Nieuws melden?

STVV doet wat moet: winnen

STVV, extra onder druk voor aftrap van de match tegen Malinwa door de winst van Waasland-Beveren, wist de punten toch thuis te houden. Op basis van een degelijke eerste helft, met goed voetbal, een degelijke organisatie, hoge druk en vooral veel overtuiging. De tweede helft was het bibberen. Maar goed. Er moet nog veel verkeerd lopen, willen de kanaries nu nog echt in de problemen geraken.

© Kevin Vanhees

STVV zat meteen goed in de match. Het was wel even wachten op een eerste kans. Maar die was meteen raak. Hashioka speelde van op rechts perfect zijn maatje en landgenoot Suzuki aan . Die liet Thoelen in de korte hoek kansloos liet. Zijn 15de van het seizoen trouwens. De match bleef aangenaam om volgen. Mechelen knokte zich wat meer in de wedstrijd, dreigde ook, maar van grote kansen was geen sprake. Veruit het gevaarlijkst was een verre knal van Vanlerberghe. Maar Schmidt reageerde attent. STVV bleef de meest enthousiaste en ook de beste ploeg. Dat resulteerde in een tweede doelpunt vlak voor rust. Walsh gaf Suzuki een iets te opvallend zetje in de zestien en de bal ging op de stip. Mboyo nam plaats achter het leer en schoot beheerst binnen.

Tweede helft

2-0 bij de rust. Wat volgde was een zenuwslopende tweede helft waarin de Kanaries het initiatief al dan niet gewild aan de bezoekers lieten. Risicovol, maar het is al eerder gebleken dat de organisatie onder Maes wel staat. Deze keer ook, al moest Schmidt een paar keer goed tussenkomen. Mechelen maakte echter ook geen geweldige indruk. STVV toonde zich op de counter allesbehalve secuur.  Zo bleef het 2-0. Of dat dachten we. De Carmargo lukte toch nog de aansluitingstreffer in de slotminuut. Zo werd het nog twee extra minuten echt bibberen. Maar twee corners leverden Mechelen niks meer op. De buit was binnen. Oef….

Tekst: Philip Kevers