Truineer Nieuws melden?

Sorry maar manier waarop onaanvaardbaar

Een droge 4-0. Gelukkig ‘maar’ 4-0. Dat werd het in Genk voor STVV.  Niks te verliezen, zegden we voor de match. We moeten onze mening herzien. Want een derby op deze manier verliezen, is not done, doet het imago van de club geen deugd en blijft sowieso heel lang hangen bij de achterban.

© Kevin Vanhees

Het verslag van de eerste helft brachten we. 3-0 stond het al na 45 minuten.  4-0 werd het al na nog geen tien minuten in de tweede doorgang via Onuachu….. Over wat volgde kunnen we kort zijn en samenvatten in één woord: overbodig! Al mocht STVV toch ook nog een beetje blij zijn dat de score niet nog hoger opliep.

Imago geschaad

Decompressie na de zekerheid van het behoud. Het kan een reden zijn voor de afgang. Maar dan nog mag je je niet op deze wijze laten wegzetten door een tegenstander en al zeker niet door aartsrivaal Genk, zeker niet naar de achterban toe. Wat ons opviel… Niemand op het veld bij STVV stond op scherp. De ‘goesting’ leek zelfs te ontbreken. Iets wat niet gezegd kon worden van Peter Maes naast het veld. Maar deze keer sloeg de vonk van diens enthousiasme niet over naar zijn mannen die het moesten doen. Vooraf hadden we gezegd dat STVV niets te verliezen en alles te winnen had. We moeten onze mening herzien. Deze nederlaag schaadt wel degelijk de club. Heel veel supporters voelen zich in hun eer gekrenkt. Zoveel staat vast.

Eén Truinaar wint wel

Toch nog één kanttekening. Eén Truinaar had wel een reden tot vieren, Maarten Vandevoordt. Niet dat hij veel moest pakken. Maar wat hij deed, deed hij goed. En, vooral, hij pakte de strafschop van Suzuki bij 3-0.

Hoe dan ook, deze wanprestatie schreeuwt om een revanche. Tegen Genk zit dat seizoen niet meer in. Dan maar tegen Anderlecht, volgend weekend op Stayen. Maar dan zal STVV toch wel veel beter voor de dag moeten komen, veel veel beter.

Philip Kevers