Rohnny Dams sluit aan bij ‘Vooruit’

Rohnny Dams, in Gingelom  beter bekend als charmezanger en dj Rohnny, was nog lijstduwer bij LEEF tijdens de afgelopen verkiezingen. Geen tijd later besloot hij als Onafhankelijke te gaan zetelen. Nu sluit hij aan bij de partij ‘Vooruit’ in zijn gemeente. Hij legt uit waarom.

PERSMEDEDELING ROHNNY DAMS.

Het is al enige tijd geweten dat ik afstand heb genomen van de fractie “LEEF”, de vroeger VLD. Ondanks het feit dat ik in 2018 met enthousiasme aan hun verkiezingscampagne had meegewerkt en die ook mede kleur heb gegeven. Mijn doel was mee te bouwen aan een positief en vernieuwend beleid in Gingelom. Maar al snel vond ik mijn draai niet meer in deze groep en dus heb ik beslist om niet langer hiervan deel uit te maken. En voor wat mij betreft, zonder rancune. 

Nu stond Ik voor de keuze: ofwel als eenzaat in de gemeenteraad te blijven zitten, ofwel aansluiten bij een fractie die wel het beleid gestalte geeft en waarin ik, samen me alle anderen mijn inbreng zou kunnen doen. Ik heb dus gekozen voor een hechte ploeg  waarin geregeld overleg wordt gepleegd en inspraak geduld wordt. Ik moest dus niet lang nadenken toen de voorzitter van de Sp.a Goesting, nu Vooruit, mij contacteerde om bij deze fractie aan te sluiten. En voor alle duidelijkheid: ik heb geen voorwaarden gesteld of garanties gevraagd. De enige toezegging van de voorzitter is een respectvolle samenwerking, gebaseerd op geregeld overleg en in een sterk gestructureerde groep. Ik denk dat ik met deze beslissing het dichtst mijn doel benader dat ik stelde toen ik in de politiek stapte: samenwerken met vrienden om Gingelom nog mooier te maken.