Truineer Nieuws melden?

Respect voor de natuur bij ‘De Mindere’

Respect voor de natuur, een vaste opstelling bij ‘De Mindere’, gratis te bezoeken. Bloesems in de sneeuw, dat is uitzonderlijk! Met foto’s en filmpjes  pleit museum DE MINDERE voor meer respect voor de natuur en voor mekaar.

DE MINDERE is een open huis in het hart van Sint-Truiden, waar jong en oud met diverse achtergrond elkaar ontmoeten en zich laten inspireren door de spiritualiteit van Franciscus van Assisi.

Zijn gedachtegoed rond eenvoud, solidariteit, respect voor mens en natuur, vrede en verdraagzaamheid is actueler dan ooit en zit vervat in het (im)materieel erfgoed dat DE MINDERE wil behouden, borgen en delen, samen met partners in heel Vlaanderen. DE MINDERE zet aan tot reflectie, ontroering, (re)actie en betrokkenheid, nodigt uit om eenvoud te beleven en dieper in te gaan op de historische en actuele betekenis van Franciscus en zijn volgelingen.

Bloesems in de sneeuw, dat is uitzonderlijk! Met de foto’s en filmpjes in bijlage pleit museum DE MINDERE voor meer respect voor de natuur en voor mekaar. Wij zijn niet groter en ook niet sterker dan de natuur. Wij zijn broos en maken er deel van uit. Daarom is eerbied voor de natuur en voor mekaar belangrijk. Wij zijn afhankelijk van de natuur. Het is onze levensbron.

Museum DE MINDERE brengt het erfgoed van de Vlaamse Franciscaanse familie tot leven. Respect voor de natuur is voor hun stichter Franciscus van Assisi essentieel. Bij alles wat Franciscus doet blijkt zijn grote eerbied voor de natuur. Zijn verhaal is actueler dan ooit.

Ontdek er meer over in de vaste opstelling van DE MINDERE.

Museum DE MINDERE
Capucienessenstraat 1 Sint-Truiden
Tel. +32 (0)11/67 29 71 of e-mail info@demindere.be

De toegang is gratis.