Truineer Nieuws melden?

Keetschoppende Genkies gaan niet vrijuit

Het heeft gisteren maar een haar gescheeld. Of de hel was uitgebroken in Sint-Truiden. Enkel tientallen auto’s met ‘gemaskerde’ Genk-supporters zakten af naar onze stad. Hallucinante en provocerende beelden vanuit die auto’s gingen online en zijn intussen weggehaald. De politie kreeg er lucht van, trad snel op en haalde snel twee wagens uit het verkeer. Er is pv opgemaakt en op basis van de beelden zullen er nog pv’s volgen. De betrokkenen riskeren een zaak voor het gerecht en stadionverbod.

Het opgefokte derbygevoel -want dat is het intussen- rond de wedstrijden tussen STVV en Genk begint ‘gevaarlijke’ vormen aan te nemen. Deze editie was het weer van dat. Genkies kwamen hier een tifo stelen, kanaries gingen daar graffiti besmeuren. Bovenop kwam een 4-0 pandoering. En dus achtten Genkies weer hun tijd gekomen voor een wraakactie hier in Sint-Truiden. Het leidde gisteren tot een kat- en muis-spelletje tussen onze politie en een 50-tal ultra’s van Genk op ons grondgebied waarbij onze agenten door snel en accuraat optreden aan het langste eind trokken.. Aan Stayen en op de weg naar Wilderen aan de Wimbledon werd bovendien kordaat ingegrepen. Twee wagens werden uit het verkeer gehaald. De rotonde werd zelfs een tijdje afgesloten. Nog de hele namiddag en vooravond was er trouwens opvallend veel politie aanwezig in het centrum. Niets werd dus aan het toeval overgelaten.

Enkele betrokkenen kregen al een pv, anderen zullen volgen. Hopelijk stellen gerecht en voetbalbond hier voorbeelden.