Truineer Nieuws melden?

Na de bever in het zwembad, de stier in de voederbak

Rare oproepen voor ARS tegenwoordig. Na de bever in het zwembad in Leuven, moest nu een stier uit een voederbak worden gered in Wilderen. Het dier zat al een tijdje vast. Hulp van de brandweer was nodig.

Versie van ARS
Een stier staat half in de voederbak, half met de voorpoten in de modder, luidde de melding. We haastten ons ter plaatse.  En wat een geluk! De stier zat vermoedelijk al even in de vervelende positie en had zo met zijn voorpoten een kuil uitgegraven die dieper en dieper werd. Zo kreeg hij meer en meer problemen met zijn houding en evenwicht. Al snel werd duidelijk dat we deze klus niet alleen konden klaren en dus riepen we de assistentie van de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg in. Al snel waren de heren ter plaatse en werd een plan gemaakt om de stier te kunnen bevrijden..
Plan was om de voederbak  met wat mankracht te klinken zodat de jonge stier er kon uit wandelen.  Na wat zwoegen en zweten kregen we de bak omhoog en na wat aanmoedigingen wandelde de stier er rustig uit. Hij hield er alleen wat stijve spieren aan over. Eind goed alles goed.
Bekijk hier het filmpje via een druk op de onderstaande link

https://www.facebook.com/102364094489061/videos/540552357349359